Δεύτερος μαραθώνιος καινοτομίας KPMG

Στις  18 – 20 Ιανουαρίου 2019 διοργανώνεται ο δεύτερος μαραθώνιος καινοτομίας KPMG crowdhackathon cy #insurtech 2 με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης(#insurtech).

To  KPMG crowdhackathon cy #insurtech 2 διοργανώνεται από την KPMG με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας Crowdpolicy και με την συμμετοχή σημαντικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας crowdhackathon.com

Στο  KPMG crowdhackathon cy #insurtech 2 μπορούν να συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό & χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος  και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των ασφαλειών.

ΣΤΟΧΟΙ
    Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.
    Να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, η εμπειρία προγραμματιστών, νέων επιχειρήσεων, ομάδων και στελεχών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών.
    Να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά.
Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις δυναμικών συνεργασιών.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
    Εφαρμογές που έχουν στόχο την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από τον τομέα της ασφάλισης – Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και start ups στον τομέα του #insurtech π.χ aggregators, p2p & on demand insurance, marketplaces.
    Καινοτομία μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών – Insurance innovation μέσα από την χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών και τάσεων  π.χ blockchain, crowdsourcing,  chatbots, p2p insurance, Internet of things,  εργαλεία big data analysis, API economy, robo advisors, open hardware, κ.α.
    Εφαρμογές, διαδικασίες  και μοντέλα συνεργασίας  που βελτιώνουν τις υπηρεσίες και τις υποδομές των εταιρειών (#insurtech & digital transformation).
    Εφαρμογές που προωθούν την κοινωνική καινοτομία και αλληλεγγύη – Social innovation – Social solidarity.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ
    Βρες μια ιδέα (ή και όχι)
    Έλα με ομάδα ή
    Έλα μόνος σου και θα σε βοηθήσουμε να φτιάξεις ομάδα
    Διάβασε τις προδιαγραφές και τα ενδεικτικά παραδείγματα
    Προετοιμάσου
    Οι εφαρμογές που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια του  KPMG crowdhackathon cy #insurtech 2 θα είναι ανοικτές σε όλους

TIMELINE - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
    Χώρος: Γραφεία KPMG, Λευκωσία, Εσπερίδων 14
    Εγγραφές: Έχουν ήδη ξεκινήσει!
    Αναλυτικές προδιαγραφές. Έως τέλος Δεκεμβρίου
    Ολοκλήρωση εγγραφών: Μέχρι την κάλυψη των θέσεων, με το μοντέλο first come – first served

Χορηγός επικοινωνίας: Economy Today
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ