Όσα πρέπει να ξέρετε για το ΓεΣΥ

Το περιοδικό Economy Today παρουσιάζει σε ένα εκτενές ρεπορτάζ σημαντικές λεπτομέρειες και στοιχεία για το ΓΕΣΥ.

Τέσσερεις μήνες πριν την πολυαναμενόμενη εφαρμογή της πρώτης φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ), την 1/6/2019 και δύο μήνες πριν τις αποκοπές των εισφορών από τους δικαιούχους, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρόχων υγείας παραμένουν.

Ωστόσο η ηγεσία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας παραμένει σταθερά στην πορεία υλοποίησης και εφαρμογής της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας, αυτήν του ΓΕΣΥ.

Στην μια πλευρά βρίσκονται κυβέρνηση-ΟΑΥ και Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) και στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) και οι Επιστημονικές Εταιρείες που μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 38 αρνητικές τοποθετήσεις για σύμβληση με τον Οργανισμό και κατ’ επέκταση για εγγραφή στο ΓΕΣΥ.

Όλα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες αφού ήδη από την περασμένη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 έχει ανοίξει ο κατάλογος ενδιαφέροντος για εγγραφή των γιατρών στο ΓΕΣΥ. 

Το περιοδικό Economy Today παρουσιάζει σε ένα εκτενές ρεπορτάζ σημαντικές λεπτομέρειες και στοιχεία για το ΓΕΣΥ. Πόσα θα κοστίσει στην Πολιτεία και στους πολίτες, που ανέρχονται οι αμοιβές, ποιες είναι οι προτάσεις του ΟΑΥ προς τους ιατρούς, ποιες είναι οι κατηγορίες εισφορέων και ποια τα ποσοστά εισφορών, πιά είναι τα κομβικά σημεία εφαρμογής κ.α. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ECONOMY TODAY ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΗΜΕΡΙΝΗ».