Η ταινία μικρού μήκους «Το Τέρας» ταξιδεύει σε όλα τα Σχολεία της Κύπρου

Με την οικονομική στήριξη του Συνδέσμου Τραπεζών.

Πραγματεύεται θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η αποδοχή, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, ο κοινωνικός αποκλεισμός και ο ρατσισμός. Πρωταγωνιστεί το Τέρας… όχι σαν αυτό που ενδεχομένως έρχεται αρχικά στο μυαλό μας, αλλά ένα Τέρας συμπαθητικό και ευαίσθητο που επιδιώκει να στείλει πολλαπλά μηνύματα σε κάθε θεατή.

Ο λόγος για την ταινία μικρού μήκους «Το Τέρας», της σκηνοθέτιδας Ντάινας Παπαδάκη και του σεναριογράφου και παραγωγού Μάριου Νικολάου.

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της διαχρονικής του πολιτικής για προώθηση δράσεων που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην προαναφερθείσα θεματολογία ανέλαβε τη χρηματοδότη της εν λόγω ταινίας. Η ταινία παραχωρήθηκε δωρεάν στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για αξιοποίησή της ενόψει της Πανελλήνιας Ημέρας Ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό. Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου επιχορήγησε αριθμό αντιτύπων και  αφισών της ταινίας τα οποία θα διανεμηθούν στα σχολεία.

Σχολιάζοντας την δημιουργία της ταινίας και την αναμενόμενη αξιοποίησή της από τις σχολικές μονάδες  ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, κ. Μιχάλης Καμμάς τόνισε: «Ως Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου έχουμε ξεκάθαρο προσανατολισμό και προσέγγιση έναντι των θεμάτων που χειριζόμαστε τα οποία δεν περιορίζονται σε αμιγώς οικονομικά και τραπεζικά ζητήματα. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι, για καθετί που αφορά στη ζωή όλων μας και, κυρίως, των παιδιών μας, θα πρέπει να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών και των επιμέρους θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητά μας. Οφείλουμε να παραδώσουμε ένα αύριο με τις καλύτερες προοπτικές στις επόμενες γενιές, με τα θετικότερα δεδομένα τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία. Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι που μας ώθησαν να στηρίξουμε τη συγκεκριμένη παραγωγή, την οποία με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε στην πορεία να αγκαλιάζει και το αρμόδιο Υπουργείο. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδη, να αποτελέσει εφαλτήριο χρήσιμων συζητήσεων, να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών μας και να μεταδώσει μηνύματα τα οποία να έχουν τον θετικότερο δυνατό αντίκτυπο».

Από πλευράς του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου για την χρηματοδότηση της ταινίας και συγχαίρει τους συντελεστές της για τα μηνύματα που μεταφέρουν. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επισημαίνει ότι, τέτοιες δράσεις, συμπληρώνουν και ενισχύουν το έργο της Πολιτείας στην καλλιέργεια κουλτούρας αποδοχής, σεβασμού και αλληλοκατανόησης. Επισημαίνει επίσης, ότι, πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη αποτελούν χαρακτηριστικό ενεργών κοινωνικών συνόλων τα οποία αναγνωρίζουν και αναλαμβάνουν την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί. 

Η ταινία αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/ριών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών φαινομένων του σχολικού εκφοβισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού, της αποδοχής της διαφορετικότητας και του ρατσισμού. Για την καλύτερη αξιοποίηση της ταινίας αναρτήθηκε σχετική εγκύκλιο προς τις σχολικές μονάδες, δημόσιες και ιδιωτικές, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης η οποία συνοδεύεται με ενδεικτικές βιωματικές δραστηριότητες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ