ICAP: Ποια η στρατηγική και οι προτεραιότητες

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών ΙCAP, μιλάει για τη στρατηγική, τις προτεραιότητες αλλά και τα όσα έχει κατορθώσει η ICAP όλα αυτά τα χρόνια.

Ποια είναι η ICAP και ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες επιτυχίας της;
 
Από την ίδρυση της, το 1964, μέχρι σήμερα, η ΙCAP με όραμα και αξίες, έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία ως εταιρεία Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα και με ισχυρή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 
Αυτά που μας βοηθούν στο δύσκολο έργο μας είναι το ξεκάθαρο όραμα, η προσήλωση στην επίτευξη υψηλών στόχων, η επιμονή στην επιχειρηματική ηθική, και η συστηματική ανάπτυξη και ενίσχυση των στελεχών μας. 

Η  ICAP κατάφερε να υπερπενταπλασιάσει  το μέγεθός της από το 2007, μέσω εξαγορών, στρατηγικών συμμαχιών, νέων προϊόντων, επενδύοντας τόσο στην τεχνολογία όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό. 

Σε αυτήν τη διαδρομή, η ICAP παραμένει o “Συνεργάτης Επιλογής” για τους πελάτες μας, και ο “Εργοδότης Επιλογής” για τους ανθρώπους μας.  Απασχολούνται περισσότερα από 1.100 άτομα στις 5 χώρες που δραστηριοποιούνται, ενώ ακόμη 2.800 εργαζόμενοι, απασχολούνται σε εγκαταστάσεις πελατών, μέσω της ICAP Employment Solutions.

Η ICAP, είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει αναγνωριστεί ως Οργανισμός Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας (Credit Rating Agency - CRA) από την European Securities and Markets Authority - ESMA (2011). Επίσης έχει αναγνωριστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος (2008) ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων (External Credit Assessment Institution, ECAI) στα πλαίσια εφαρμογής των Οδηγιών της Βασιλείας ΙΙ και της Ε.Ε.

Για το 2019 αναμένουμε οι εταιρείες ICAP να ξεπεράσουν το ορόσημο των 100 εκατ. εσόδων. Επιπλέον, σε ισορροπία με την ισχυρή βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η ICAP θεωρεί ευθύνη της, την Εταιρική Κοινωνική προσφορά και εφαρμόζει με ευαισθησία, σύνθετες πολιτικές στήριξης για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον.

Ποιες είναι οι προτεινόμενες από την ICAP πρακτικές ενίσχυσης των επιχειρήσεων στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον;

Η ICAP, ως ο μεγαλύτερος πάροχος επιχειρηματικής πληροφόρησης και υπηρεσιών πιστωτικού κινδύνου στα Βαλκάνια,  εξοπλίζει τις επιχειρήσεις, με μια σειρά από Β2Β λύσεις όπως το ICAP Credit.Eye, μια πλατφόρμα διαχείρισης κινδύνου πελατολογίου, το ICAP Risk.Profiler, μια πλατφόρμα ανάλυσης ρίσκου, οι υπηρεσίες Solicited Credit Rating,  καθώς και τα εργαλεία Industry Rating και εργαλεία ελέγχου συναλλακτικής συμπεριφοράς. 

H στενή παρακολούθηση της συναλλακτικής συμπεριφοράς ενός πελάτη, η διαχείριση απαιτήσεων και η στόχευση πελατών “κακής συνεργασίας” αποτελούν σημαντικές προϋποθέσεις για μια ευέλικτη πιστωτική πολιτική. Η ICAP διαθέτει εκείνες τις λύσεις που θα υποστηρίξουν την επίτευξη μιας πετυχημένης πιστωτικής πολιτικής.

Ποιος είναι ο ρόλος και η αξία των δεδομένων στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου;

Η Επιχειρηματική Πληροφόρηση της ICAP είναι ένα βασικό εργαλείο για τη Διαχείριση του Πιστωτικού Κινδύνου των εταιρειών και καλύπτει την ολοένα αυξανόμενη απαίτηση των επιχειρήσεων να γνωρίζουν σε βάθος πελάτες και συναλλασσόμενους. Η ανάγκη ενημέρωσης για τις επιδόσεις - οικονομικές και εμπορικές - των επιχειρήσεων έχει εξελιχθεί σε ανάγκη γνώσης και πρόβλεψης της μελλοντικής συναλλακτικής συμπεριφοράς και πιστοληπτικής ικανότητάς τους. 

Διαθέτοντας την μεγαλύτερη βάση επιχειρηματικών δεδομένων, την ICAP DataBank, με πληροφορίες για 8.7 εκατ. εταιρείες σε 7 χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου και αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της, τους εξειδικευμένους αναλυτές και τις νέες τεχνολογίες, έχει αναπτύξει σύγχρονες και ολοκληρωμένες λύσεις Credit Risk and Business Information. Επιπρόσθετα, μέσω της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της DUN & BRADSTREET, του μεγαλύτερου παρόχου επιχειρηματικής πληροφόρησης παγκοσμίως,  παρέχει πληροφορίες για 240 εκατομμύρια  επιχειρήσεις σε περισσότερες από 200 χώρες. 

Πως μπορεί ο Κύπριος επιχειρηματίας να γνωρίσει τις υπηρεσίες της ICAP;

Από τις αρχές του 2019, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε στις τοπικές επιχειρήσεις της Κύπρου, τις καινοτόμες λύσεις της ICAP και της DUN & BRADSTREET. Ένα μεγάλο εύρος υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και προϊόντων σε 3 βασικές κατηγορίες, Υπηρεσίες Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου, Marketing & Πωλήσεων και Συμβουλευτικές είναι πλέον διαθέσιμο στον Κύπριο επιχειρηματία. Η ομάδα της ICAP Κύπρου στοχεύει να αναπτύξει ισχυρές και μακροχρόνιες πελατειακές σχέσεις και οι υπηρεσίες της ICAP να αποτελούν την βέλτιστη επιλογή τους. 

Για τα επόμενα χρόνια ποιες είναι οι στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας ICAP; 

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, η ICAP, παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις στο μίκρο και μάκρο οικονομικό περιβάλλον με βαρύτητα στα θέματα και στις προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι Credit Risk και Chief Financial Officers των επιχειρήσεων.

Ως η αναμφισβήτητη Ηγέτιδα Εταιρεία και Thought Leader σε θέματα Credit Risk στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, θεωρούμε υποχρέωση μας να μοιράζουμε τη γνώση μας με τους πελάτες μας.

Συνεπώς, τα τελευταία 11 χρόνια, έχουμε οργανώσει 38 Συνέδρια Πιστωτικού Κινδύνου στην Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία με την συμμετοχή περισσοτέρων των 7.500 C-level Στελεχών. Παράλληλα, η ICAP έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 150 (διακεκριμένους) διεθνής Ομιλητές, με την υποστήριξη περισσοτέρων από 300 εταιρειών – Χορηγών.

Με ιδιαίτερη χαρά, διοργανώνουμε το 1ο πρώτο Συνέδριο Πιστωτικού Κινδύνου στην Κύπρο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου, στην Λευκωσία, στο Hilton Park Hotel.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί από διεθνείς και Κύπριους ομιλητές αναγνωρισμένου κύρους και τεχνογνωσίας καθώς και από ανώτατα Τραπεζικά στελέχη. Θα χαρούμε η επιχειρηματική κυπριακή κοινότητα να παρευρεθεί στο συνέδριό μας. Η ενεργός συμμετοχή των Κυπρίων επιχειρηματιών και στελεχών θα ενισχύσει τη διαδραστικότητα του Συνεδρίου και θα αναδείξει θέματα και προκλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ