Το βασικότερο λάθος που κάνουν οι εταιρίες στην αξιολόγηση υπαλλήλων

Η αξιολόγηση τις περισσότερες φορές γίνεται σε ετήσια βάση, κάτι που απομακρύνει τον εργαζόμενο από τους στόχους και τις δυνατότητές του.

Το Τμήμα Ανθρώπινου δυναμικού κάθε επιχείρησης είναι επιφορτισμένο με την πολύ κρίσιμη αποστολή την ικανοποίηση των εργαζομένων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο, καθώς και στην ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ τους.

Ως υπεύθυνο για τις δραστηριότητες του προσωπικού, την ανάθεση ρόλων και την εκπαίδευση των εργαζόμενων, πιστώνεται τις επιτυχίες και χρεώνεται τις αποτυχίες, ως το σημείο εκκίνησης ενός project ή μιας γενικότερης στρατηγικής.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά σημεία στα οποία γίνονται σημαντικά λάθη, σε διαδικασίες όπως το σύστημα αξιολόγησης.

Εκείνο που έχει καταγραφεί είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι εργοδότες προχωρούν σε στην εφαρμογή συστημάτων διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού τους, χωρίς να υπάρχει κάποιο οργανωμένο πλάνο, αλλά με σπασμωδικές και βιαστικές κινήσεις.

Αιχμή του δόρατος είναι ασφαλώς το σύστημα αξιολόγησης.

Ένα τέτοιο σύστημα διοίκησης, του οποίου, πολλές φορές, η όχι και τόσο επιτυχής εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις για τη χρησιμότητα και τη σημασία του, είναι το σύστημα αξιολόγησης.

Ο βασικότερος λόγος που ένα σύστημα αξιολόγησης δεν έχει τα σωστά αποτελέσματα είναι επειδή ενίοτε διεξάγεται σε ετήσια βάση, ενώ αντιθέτως, οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από καθημερινή ενημέρωση για την απόδοση στη δουλειά τους, καθώς και υποστήριξη για περαιτέρω ανάπτυξη της καριέρας του.

Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι φορές που η αξιολόγηση γίνεται με ανάλυση του προϊσταμένου προς τον εργαζόμενο που αξιολογείται σχετικά με το ποια ήταν τα επιτεύγματα και ποιες οι ελλείψεις που παρουσίασε η απόδοση του, χωρίς να γίνεται συζήτηση.

Ως εκ τούτου, πολλές φορές ο αξιολογούμενος αποκτά μια εσωστρέφεια και αδιαφορεί ακόμα και στην θετική αξιολόγηση.

Τα βραβεία

Το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Boussias Communications διοργανώνουν τα βραβεία «Cyprus HR Awards 2019» τα οποία θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο κι έρχονται για 1η χρονιά, με σκοπό να αναδείξουν τα παραδείγματα αριστείας στον τομέα διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Οι οργανισμοί έχουν μία μοναδική ευκαιρία να φέρουν στο προσκήνιο όλες τις καινοτόμες πολιτικές και δράσεις που υλοποιούν για το σημαντικότερο κεφάλαιό τους, τους εργαζόμενους.

Ημερομηνία Υποβολής Υποψηφιοτήτων έως: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Τελετή Απονομής των Βραβείων: Οκτώβριος 2019

Υποψηφιότητες: Άντρεα Χριστοφή, T:(+357) 22274903, email: christofia@diasmedia.com (link sends e-mail)

Χορηγίες: Μαρία Βαρελάκη, T: (+357) 22 580819, M: 96 734392, email: m.varelaki@diasmedia.com (link sends e-mail)

Βασικές Ενότητες Βράβευσης

• Learning & Development

• Resourcing & Diversity

• Talent & Performance Management

• Health & Well-Being

• Technology, e-learning & Integrated HR MIS

• Corporate Social Responsibility

• Most Innovative HR Consulting

Χορηγός η εταιρεία ΧΜ

Scientific Partners: Cyprus International Institute of Management

Υποστηρικτές: CONEQ Audio Visual Equipment, Landas Colour

Υπό την Αιγίδα:  Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Χορηγός Επικοινωνίας: Economy Today       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ