Σούλα Πιπερίδου: Πρότυπο μου γυναίκες που πάλεψαν, τόλμησαν και ονειρεύτηκαν

Συνέντευξη της Media Director της DDB Cyprus στο Economy Today.

Πώς θα περιγράφατε τα πρώτα σας επαγγελµατικά βήµατα και ποιοι σταθµοί καθόρισαν την πορεία σας;

Ξεκίνησα να δουλεύω στην Αθήνα σε διαφηµιστική εταιρεία και τον πρώτο καιρό δεν είχα κατασταλάξει αν αυτό ήθελα να είναι το επάγγελµά µου. Τελικά, η όλη ατµόσφαιρα, το πάθος των ανθρώπων και η δηµιουργικότητα στον χώρο αυτό, ήταν τα πράγµατα που µου έκαναν εντύπωση και µε κέρδισαν.

Με ποιες αξίες πορεύεστε στον επαγγελµατικό στίβο;

Με ειλικρίνεια, ευθύτητα και σεβασµό, αξίες απαραίτητες για να υπάρχει εµπιστοσύνη στην κάθε συνεργασία.

Ποια στοιχεία καθορίζουν µια πετυχηµένη καριέρα;

Η συνεχής προσπάθεια να γίνεσαι καλύτερος, η οµαδικότητα, η προσαρµοστικότητα, η ιεράρχηση και η θετική σκέψη. Πέραν αυτών, σηµαντικότατη παράµετρος είναι η εταιρική κουλτούρα και πόσο αυτή ταιριάζει µε την προσωπικότητά σου.

Ποια είναι η άποψή σας σε ό,τι αφορά τα θέµατα ισότητας στον χώρο εργασίας, τις ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και την ίση αµοιβή µεταξύ ανδρών και γυναικών;

Χρειάζεται να γίνουν πολλά σε αυτόν τον τοµέα και αυτά έχουν να κάνουν σαφέστατα και µε τη δοµή της κοινωνίας αλλά και µε τα στερεότυπα που την χαρακτηρίζουν. Είναι αυτονόητο ότι οι ίσες ευκαιρίες, η αναγνώριση και η ανέλιξη στον χώρο της εργασίας είναι απαραίτητα θεµέλια για µια υγιή κοινωνία που θα εξελίσσεται και θα ευηµερεί. Προϋπόθεση όµως για να γίνει αυτό πραγµατικότητα είναι η παιδεία, αφού µόνο η παιδεία έχει τη δύναµη να αλλάξει τα πράγµατα, όχι µόνο όσον αφορά τις ανισότητες που υπάρχουν στον χώρο της εργασίας, αλλά και σε όλα τα επίπεδα.

Πώς ισορροπείτε την προσωπική/οικογενειακή ζωή µε την επαγγελµατική σας ζωή;

Είναι αλήθεια ότι αρκετές φορές δεν µπόρεσα να εξισορροπήσω όσο ήθελα τους χρόνους µου, αλλά πιστεύω ότι µε τον καιρό κατάφερα µάλλον να έχω τις ισορροπίες που χρειάζοµαι.

Ποια γυναίκα αποτελεί πρότυπο - πηγή έµπνευσης για εσάς;

∆εν είναι µία αλλά πολλές: Είναι γυναίκες που έχω γνωρίσει, είναι γυναίκες που έχω διαβάσει γι’ αυτές. Είναι όλες αυτές οι γυναίκες που η κάθε µια κατάφερε να παλέψει και να σταθεί απέναντι σε όποια καταπίεση, διάκριση και αδικία την βάραινε. Είναι η γυναίκα που δηµιουργεί και κάνει όνειρα και µπορεί ακόµα να αισιοδοξεί σε συνθήκες πολύ δύσκολες. Είναι η γυναίκα που δεν σταµάτησε να παλεύει και να αντιδρά σε όποια αδικία γίνεται δίπλα της ή µακριά της, χωρίς να εθελοτυφλεί. Αυτή η γυναίκα, αυτό το άτοµο, είναι το πρότυπό µου.

Η 8η Μαρτίου 2021 ξηµερώνει υπό το φως των σοβαρών καταγγελιών για λεκτική, σωµατική και σεξουαλική κακοποίηση. Ποιο είναι το µήνυµά σας προς τις γυναίκες-θύµατα οποιασδήποτε µορφής βίας;

Μιλήστε, αντιδράστε, όταν και όποτε είστε έτοιµες. Καµία γυναίκα, κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να ανέχεται τη βία, όποια µορφή κι αν έχει αυτή. Ας σταµατήσει αυτό τώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ