Τάσια Γιανναρά-Γιαλλουρίδου: Έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει

Συνέντευξη της Διευθύνουσας Συμβούλου της VMLY&R Partners στο Economy Today.

Πώς θα περιγράφατε τα πρώτα σας επαγγελματικά βήματα και ποιοι σταθμοί καθόρισαν την πορεία σας;

Φιλόδοξα, παραγωγικά και αφελή. Όταν ξεκινάς, είσαι γεμάτος ενέργεια και θεωρείς ότι όλα αυτά που πιστεύεις και στοχεύεις είναι δυνατά. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σε σταματήσει, παρόλο που βρίσκεις αρκετές δυσκολίες και εμπόδια. Γι’ αυτόν τον λόγο όμως προχωράς και επιτυγχάνεις.

Με ποιες αξίες πορεύεστε στον επαγγελματικό στίβο;

Με αλληλοσεβασμό. Όταν σέβεσαι τους άλλους αλλά και τον εαυτό σου, έχεις μια υγιή και επιτυχημένη πορεία. Για εμένα είναι η υπέρτατη αξία, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μου ζωή. Όταν σέβεσαι, είσαι σωστός και τίμιος επαγγελματίας. Τότε μπορείς να έχεις απαιτήσεις αλλά και να προσφέρεις ποιότητα, αξία και ενσυναίσθηση.

Ποια στοιχεία καθορίζουν μια πετυχημένη καριέρα;

Προσήλωση σε αυτό που υπηρετείς, αφοσίωση και σκληρή δουλειά, συνεργασία και σεβασμό στην ομάδα σου και να έχεις πάντα στόχο την εξέλιξη του εαυτού σου και του έργου σου.

Ποια είναι η άποψή σας σε ό,τι αφορά τα θέματα ισότητας στον χώρο εργασίας, τις ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και την ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Τα θέματα ισότητας στον χώρο εργασίας, οι ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και η ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών πιστεύω ότι πλέον δεν πρέπει να αποτελούν θέμα συζήτησης. Πρέπει να νομοθετηθούν και να θεσμοθετηθούν άμεσα. Η ανδροκρατούμενη οικονομία είναι ένα δεδομένο που εμείς οι γυναίκες πρέπει να χειριστούμε πάραυτα. Έχουμε τις γνώσεις, τη μόρφωση, την παιδεία και τη δύναμη να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζει η κάθε μια από εμάς. Όχι μόνο ως γυναίκες αλλά και ως επαγγελματίες. Άρα, θεωρώ ότι, αντί να κρυβόμαστε πίσω από το δεδομένο της ανισότητας, η κάθε μια από μόνη της, αλλά και συλλογικά, πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας για να αλλάξουμε το κατεστημένο αυτό.

Πώς ισορροπείτε την προσωπική/οικογενειακή ζωή με την επαγγελματική σας ζωή;

Όταν θέλεις, μπορείς! Εσύ επιλέγεις τις προτεραιότητες και τις ισορροπίες σου ανάλογα με τη στιγμή και μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο τέλεια, χωρίς να θυσιάσεις κανένα από τα δύο.

Ποια γυναίκα αποτελεί πρότυπο - πηγή έμπνευσης για εσάς;

Δεν θα αναφερθώ σε μια γυναίκα, αλλά σε δύο ανθρώπους, τους γονείς μου, που μας έμαθαν μέσα από το παράδειγμα και τη σχέση τους την αξία του αλληλοσεβασμού, της αλληλοϋποστήριξης και της σκληρής δουλειάς και την αγάπη για τον άνθρωπο, την κοινωνία και τη χώρα μας.

Η 8η Μαρτίου 2021 ξημερώνει υπό το φως των σοβαρών καταγγελιών για λεκτική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τις γυναίκες-θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας;

Σπάστε τη σιωπή! Μόνο έτσι θα μειωθεί η δύναμη του θύτη και η συγκάλυψη της κοινωνίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ