Com2go: Βρισκόμαστε μπροστά από τις αλλαγές

«Ξεκινήσαµε το ψηφιακό µας ταξίδι πριν καν κυκλοφορήσει το Facebook», τονίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Εconomy Today ο Γιώργος Οικονοµίδης, Managing Director της Com2go.

Παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία, ο κ. Οικονοµίδης σηµειώνει: «Θεωρούµε τον εαυτό µας ως ένα ολιστικό digital agency, κι αυτό σηµαίνει ότι, όπου κι αν βρίσκεται ο πελάτης µας στο ψηφιακό του ταξίδι, µπορούµε να τον συµβουλεύσουµε και να του προσφέρουµε τις κατάλληλες υπηρεσίες».

 

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει εγκαινιάσει µια νέα ψηφιακή εποχή. Ως µια εταιρεία µε σηµαντική δράση στον τοµέα της διαφήµισης και της επικοινωνίας, πώς θα χαρακτηρίζατε το δικό σας ψηφιακό ταξίδι;

Το ψηφιακό µας ταξίδι; Ξεκίνησε πολύ πριν από όλους. Είµαστε πρωτοπόροι. ∆ραστηριοποιούµαστε από το 1999, πριν καν κυκλοφορήσει το Facebook!

 

Ποιες υπηρεσίες παρέχετε στους πελάτες σας και µε ποιους άλλους τρόπους µπορείτε να βοηθήσετε µια επιχείρηση (από πλευράς διαφήµισης και επικοινωνίας) να παραµείνει ανταγωνιστική;

Θεωρούµε τον εαυτό µας ως ένα ολιστικό digital agency, κι αυτό σηµαίνει ότι, όπου κι αν βρίσκεται ο πελάτης µας στο ψηφιακό του ταξίδι, µπορούµε να τον συµβουλεύσουµε και να του προσφέρουµε τις κατάλληλες υπηρεσίες: υπηρεσίες ψηφιακού µάρκετινγκ, ψηφιακή συµβουλευτική και ανάπτυξη ιστοσελίδων (Σχεδιασµός, Ανάπτυξη & CMS Templating, Web Application & Integration Solutions (API), Mobile App Development, E-commerce Solutions Development, Newsletter Design & Production, Web Payment Solutions).

 

Επειδή λαµβάνουµε πληροφορίες από το Facebook και την Google, καθώς είµαστε συνεργάτες στο Facebook και την Google, αλλά και επειδή πειραµατιζόµαστε συνεχώς µε εργαλεία κοινωνικών µέσων, βρισκόµαστε µπροστά από τις αλλαγές, δίνοντας στους πελάτες µας αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα.

Στο πλούσιο πορτφόλιό σας περιλαµβάνονται αρκετοί σηµαντικοί πελάτες. Ποιες θεωρείτε τις πιο σηµαντικές εκστρατείες σας;

Φυσικά πρέπει να διαφυλάξουµε το απόρρητο των πελατών µας, αλλά µπορούµε να σας δώσουµε το παράδειγµα του Cartridge World, ενός πολύ «αναλογικού» προϊόντος –µελάνι– που ήταν στα πρόθυρα του κλεισίµατος. Μέσα σε δυόµισι χρόνια, µε την κατάλληλη ψηφιακή στρατηγική, οδηγήσαµε τις πωλήσεις του σε πενταψήφιο αριθµό.

Ακόµα κι αν συνεργαζόµαστε µε διεθνείς µάρκες σε παγκόσµιες αγορές, µας αρέσει επίσης να παρέχουµε υποστήριξη σε τοπικές µάρκες, όπως η ΚΕΑΝ και η ΑΧΝΑΓΑΛ, που είναι δύο από τους σηµερινούς πελάτες µας.

 

Αν σας ζητούσαµε να κάνετε έναν σύντοµο απολογισµό της µέχρι τώρα πορείας σας, ποιοι θα λέγατε ότι ήταν οι σηµαντικότεροί σας σταθµοί και ποιο είναι το δικό σας success story;

Ξεκινώντας σε µια εποχή πριν από το Google και πριν από τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης και µεγαλώνοντας µε τις µηχανές αναζήτησης και τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, µπορέσαµε να αναπτυχθούµε και να προσφέρουµε υπηρεσίες που έχουν πραγµατικά εµπορική αξία για τους πελάτες µας.

 

Ποιο είναι το µυστικό της επιτυχίας σας και γιατί θεωρείτε ότι οι επιχειρήσεις/οργανισµοί θα πρέπει να σας εµπιστευθούν;

Ακολουθούµε ένα «consulting first» µοντέλο. ∆εν παράγουµε µόνο µαζικές υπηρεσίες για πελάτες. Αρχικά αξιολογούµε ποιες είναι οι επιχειρηµατικές ανάγκες των πελατών µας και αναπτύσσουµε τις υπηρεσίες µας για την επίτευξη των στόχων τους.

 

Για ποιο λόγο µια επιχείρηση θα πρέπει να επενδύσει σε ψηφιοποίηση των εργασιών της και ποια είναι τα πρώτα βήµατα για είσοδο στον ψηφιακό κόσµο;

Η ψηφιοποίηση, η «Τέταρτη Βιοµηχανική Επανάσταση», έχει επιταχυνθεί λόγω του COVID-19. Το τι πρέπει να κάνει µια επιχείρηση εξαρτάται από τους στρατηγικούς της στόχους και τους πόρους της. Στην Com2go, το πρώτο πράγµα που κάνουµε πάντα είναι να παρέχουµε συµβουλές, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες/διευθυντές επιχειρήσεων να γνωρίζουν τι θα ήταν καλύτερο, πιο παραγωγικό και πιο οικονοµικό για την επιχείρησή τους.

 

Γιατί είναι σηµαντικό για µια εταιρεία, εκτός από την παρουσία της στα social media, να διατηρεί τη δική της ιστοσελίδα;

Πολύ καλή ερώτηση. Λοιπόν, τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα φανταστικό εργαλείο για να αλληλεπιδράσετε µε το κοινό σας, να λάβετε τα σχόλιά τους και τις προτάσεις τους. Ο ιστότοπός σας είναι η βιτρίνα σας – εκεί µπορείτε να µετατρέψετε αυτή την αφοσίωση σε πραγµατικούς πελάτες και ακόµη και σε πωλήσεις (όταν έχετε µια πλατφόρµα ηλεκτρονικού εµπορίου). Στην Com2go µάς ενδιαφέρουν τα αποτελέσµατα, οπότε µπορούµε είτε να σας φτιάξουµε ιστότοπους είτε να δουλέψουµε µε τους υπάρχοντες και είµαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρέχουµε συµβουλές για τη βελτιστοποίησή τους.

 

Γιατί µια επιχείρηση θα πρέπει να σας εµπιστευθεί;

Είµαστε ειδικοί, µε περισσότερα από 20 χρόνια εµπειρίας. Γνωρίζουµε για τις επιχειρήσεις, το µάρκετινγκ και τις τεχνολογίες. Πάντα προσεγγίζουµε έναν πελάτη και τις ανάγκες του/της έχοντας υπόψη αυτές τις τρεις πτυχές.

Στέλιου Χατζηπετρή 70,

2ος όροφος, 2057,

Στρόβολος, Λευκωσία

7777 1727

sales@com2go.com

com2go.com

 

1999

έτος ίδρυσης

17

άτοµα προσωπικό

600+

πελάτες

1.000+

έργα που

ολοκληρώθηκαν

80+

αφορούν

τα social media

22+

χρόνια εµπειρίας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ