SOCIAL WAY: Το Μάρκετινγκ περιεχομένου θα παραμείνει βασιλιάς

Οι νέες προκλήσεις και οι τάσεις στο ψηφιακό μάρκετινγκ με την εμπειρογνωμοσύνη της Socialway.

Όραμά μας είναι να καταστούμε το πλέον αξιόπιστο και value for money digital agency στην Κύπρο, αναφέρουν σε συνέντευξη που παραχωρούν στο περιοδικό Economy Today οι Ορέστης Μιχαήλ και Αλέκος Λουκαΐδης, Διευθύνοντες Σύμβουλοι στη Socialway eServices Ltd. Παρουσιάζοντάς μας τις υπηρεσίες που προσφέρουν, εξηγούν πως «είμαστε ένα full service digital agency και προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας κάτω από την υπηρεσία Digital Marketing Department».

Πότε αρχίσατε να δραστηριοποιείστε στον τομέα του digital marketing και ποιοι ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία σας;

Ιδρύσαμε τη Socialway το 2011 ως ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα digital agencies στην Κύπρο. Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία μας συνδέονται με οικονομικές κρίσεις, όπως: η κρίση που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη στο Μαρί το 2011, το κούρεμα των καταθέσεων το 2013 και η πανδημία COVID-19 το 2020.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το «σοκ» που μπορεί να υποστεί η αγορά αναγκάζει τις επιχειρήσεις να σκεφτούν διαφορετικά και εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε σωστές λύσεις σε value for money τιμές.

Ποιες είναι σήμερα οι μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ;

Τρεις είναι οι μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

1. Να διατηρεί ευέλικτη δομή και διαδικασίες έτσι ώστε να προσαρμόζεται άμεσα στο ραγδαία αναπτυσσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον.

2. Να διατηρεί τη διαχείριση και εμπειρία των πελατών της (και των πελατών των πελατών της) σε υψηλό επίπεδο για να μπορεί να εξασφαλίζει τη συνέχιση των εργασιών (τόσο του agency όσο και των πελατών του).

3. Να προσελκύει και να διατηρεί ταλαντούχο προσωπικό που να έχει τις ικανότητες και την ενέργεια να σπρώξει την επιχείρηση μπροστά.

Στην Κύπρο υπάρχουν πάρα πολλά digital agencies. Τι είναι αυτό που κάνει τη Socialway να ξεχωρίζει;

Η αλήθεια είναι ότι όσο εύκολο είναι να ξεκινήσεις ένα digital agency, τόσο δύσκολο είναι να το διατηρήσεις σε βάθος χρόνου και να κρατήσεις σταθερά υψηλή απόδοση και λογικές τιμές. Ο λόγος που ξεχωρίζουμε είναι ότι, εκτός από ιδιοκτήτες/επιχειρηματίες, είμαστε και εμπλεκόμενοι στη διαχείριση της στρατηγικής και της εκτέλεσης των πλάνων μάρκετινγκ των πελατών μας. Αυτό προσφέρει σταθερότητα στην ποιότητα και την απόδοση των υπηρεσιών μας. Ταυτόχρονα, καταρτιζόμαστε από μια ταλαντούχα ομάδα, της οποίας κάθε μέλος νοιάζεται για τους πελάτες μας.

Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ;

Το metaverse σίγουρα είναι η επανάσταση που περιμένουμε ότι θα εκτοξεύσει την αγοραστική εμπειρία σε άλλο επίπεδο και ταυτόχρονα το ψηφιακό μάρκετινγκ. Μέχρι να υλοποιηθεί και να πάρει την τελική του μορφή, οι εταιρείες πρέπει να κοιτάζουν τι είναι μπροστά τους.

Το TikTok είναι το ανερχόμενο αστέρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως γιατί έχει κατακτήσει το νεαρό κοινό, που είναι οι καταναλωτές του αύριο. Στη λογική της παραγωγής DIY βίντεο στη στιγμή μπαίνει επιθετικά και το Facebook/Instagram με τα Reels, μια τάση που σίγουρα θα κρατήσει για πολύ.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου θα παραμείνει βασιλιάς. H κάθε επιχείρηση πρέπει να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα/e-shop της για να κρατάει επαφή με τους πελάτες της. Mε στοχευμένες κινήσεις θα πρέπει να προσπαθεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους, όπως με χρήσιμα άρθρα και φωτογραφίες και με βίντεο που τραβούν την προσοχή.

Οι προσαρμοσμένες ιστοσελίδες και e-shop σε κινητά ολοκληρώνουν την εμπειρία του online επισκέπτη και είναι κάτι που κάθε εταιρεία πρέπει να δει πολύ σοβαρά. Κυρίως γιατί είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο στο διαδίκτυο που ανήκει αποκλειστικά στην εταιρεία. Τα υπόλοιπα μέσα (μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μηχανές αναζήτησης, διαδικτυακά πόρταλ) απλά την φιλοξενούν και τα χρησιμοποιεί κάτω από όρους που μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Γιατί μια επιχείρηση χρειάζεται να συνεργαστεί με μια εταιρεία όπως τη δική σας;

Μια επιχείρηση που βλέπει σοβαρά την αναγκαιότητα του digital marketing έχει 2 επιλογές:

1. Να στήσει μια ομάδα εσωτερικά με τουλάχιστον 3 εξειδικευμένα άτομα και έναν διευθυντή. Συγκεκριμένα, χρειάζεται graphic designer / multimedia designer, social media manager / ads specialists, web developer / SΕΟ expert / PPC specialists και κάποιον που να οργανώνει το πλάνο και να φροντίζει για την εκτέλεσή του και τα αποτελέσματα.

2. Να συνεργαστεί με ένα digital agency που θα της προσφέρει τις παραπάνω υπηρεσίες σε ένα μηνιαίο πακέτο με κόστος μικρότερο από αυτό ενός υπαλλήλου. Στη Socialway έχουμε οργανώσει τη δομή και τις διαδικασίες μας για να προσφέρουμε την υπηρεσία Digital Marketing Department, η οποία προσφέρει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα σε κάθε εταιρεία.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Ποιες υπηρεσίες παρέχετε στους πελάτες σας και ποιες από αυτές έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση;

Οι τρεις κύριες υπηρεσίες μας είναι:

1. Social media marketing

2. Website design and development

3. Google Ads

Είμαστε ένα full service digital agency και προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας κάτω από την υπηρεσία Digital Marketing Department, η οποία μπορεί να συμπεριλάβει επίσης και σχεδιασμό brand id, email marketing, sms marketing, competition monitoring και φυσικά στρατηγική συμβουλευτική για digital marketing.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και ποιους στόχους έχετε θέσει για το 2022;

Όραμά μας είναι να καταστούμε το πλέον αξιόπιστο και value for money digital agency στην Κύπρο.

Έχουμε δουλέψει ανά διαστήματα σε καμπάνιες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή και αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε πελατολόγιο σε μηνιαία βάση και σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. Η διεθνής προοπτική είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και θέλουμε να αναπτύξουμε αυτό το κομμάτι.

Who is Who

Ο Ορέστης Μιχαήλ είναι Διευθύνων Σύμβουλος στη Socialway eServices Ltd με πέραν των 10 χρόνων εμπειρία στο digital marketing. Έχει δουλέψει με πέραν των 250 brands σε Κύπρο και παγκόσμια για τη δημιουργία και εκτέλεση Στρατηγικής Μάρκετινγκ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Έχει διδάξει το αντικείμενο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε επαγγελματικά προγράμματα της ΑνΑΔ. Είναι από τους πρώτους Faceboook Blueprint Certified Professionals στην Κύπρο και η ιστορία του έχει προβληθεί από το Facebook σε επίσημή του σελίδα. Είναι απόφοιτος BSc Marketing, MBA και Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΑνΑΔ.

Ο Αλέκος Λουκαΐδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος στη Socialway eServices Ltd, έχει πάνω από 15 χρόνια ενασχόλησης με το digital marketing και έρχεται από τον τομέα του παραδοσιακού μάρκετινγκ και των εμπορικών επιχειρήσεων. Κατέχει δίπλωμα BSc σε Marketing και Management από το State University of New York at Albany και MBA από το Rice University.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ