Trust: Πρότυπο εργοδότη με διεθνή αναγνώριση

H Trust Insurance Cyprus από το 2014 βρίσκεται στον παγκόσμιο χάρτη των άριστων πρακτικών εργοδοσίας, αφού τότε πέτυχε την πρώτη της διεθνή διάκριση από τον έγκριτο οργανισμό Investors in People.

Οι πρωτιές και οι υψηλές επιδόσεις που καταγράφει η Trust την καθιστούν έναν κορυφαίο εργοδότη προτίμησης και ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον που θέτει στον πυρήνα των εργασιών του πρώτα και πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους του.

H Trust Insurance Cyprus από το 2014 βρίσκεται στον παγκόσμιο χάρτη των άριστων πρακτικών εργοδοσίας, αφού τότε πέτυχε την πρώτη της διεθνή διάκριση από τον έγκριτο οργανισμό Investors in People. Το Investors in People είναι το μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ποιότητας στον τομέα διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Το 2017, με την επανεξέταση του προτύπου που είχε αποκτήσει, η Trust ξεχώρισε ξεπερνώντας κατά πολύ όχι μόνο εαυτόν αλλά και τους μέσους όρους των 10 δεικτών και των 39 κριτηρίων αξιολόγησης, πετυχαίνοντας τη διάκριση High Performing – Platinum από το London International Office. Είναι η πρώτη κυπριακή εταιρεία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Η αναγνώρισή της ως βέλτιστου εργοδότη, μέσα από την εφαρμογή πολιτικών, στρατηγικών και καλών πρακτικών, δεν σταματά εκεί όμως. Την ίδια χρονιά, απονέμεται στην Trust Insurance Cyprus το ανώτατο τιμητικό βραβείο Platinum Best Employer of the Year, έχοντας ξεχωρίσει ανάμεσα σε 14.000 επιχειρήσεις από 75 διαφορετικές χώρες σε όλες τις ηπείρους. Ακόμα μια πρωτιά όχι μόνο για την Trust αλλά και για την Κύπρο.

Έκτοτε, η Trust κάθε άλλο παρά εφησυχάζει. Το 2020 επαναβεβαιώθηκε με το πρότυπο High Performing – Platinum, πετυχαίνοντας ακόμη υψηλότερες αποδόσεις στους δείκτες.

Δεν είναι τυχαίο που η Trust Insurance Cyprus κατακτά πάντα υψηλά επίπεδα ποιότητας μέσα από κάθε μέτρηση, έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα απόδοσης και κερδοφορίας και εμπνέει την απόλυτη αφοσίωση στο προσωπικό και τους πελάτες της. Είναι παράλληλα, μια εταιρεία που οι άνθρωποί της επιτυγχάνουν συνεχείς υπερβάσεις στην απόδοσή τους.

Οι διεθνείς αναγνωρίσεις δεν μπορούν παρά να ερμηνευτούν ως μια ισχυρή απόδειξη ότι το εργασιακό περιβάλλον και οι ευκαιρίες ανάπτυξης στην Trust μετατρέπουν το προσωπικό σε επαγγελματίες υψηλού επιπέδου.

 

ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΑΣ Η ΙΣΟΤΗΤΑ

Η ισότητα δεν αποτέλεσε ποτέ αυτοσκοπό. Βασικός πυλώνας της στρατηγικής ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού είναι η δημιουργία ενός αποδοτικού χώρου εργασίας με συνεχή προσανατολισμό στην αριστεία, που να επιτρέπει, να ενθαρρύνει και να στηρίζει κάθε μέλος του προσωπικού ώστε ν’ αναπτύσσει το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων του, να βελτιώνει τις ικανότητές του και να διεκδικεί συνεχώς το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Στην Trust είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών που επιζητούν καριέρα, και αυτό είναι σαφώς διαφορετικό από την εκτέλεση μιας εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό και σε μια σύγχρονη επαγγελματική κοινωνία δεν χωράνε διακρίσεις φύλου. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν στην Trust.

Στην Trust η Διεύθυνση είναι «τυφλή» έναντι του φύλου των μελών του προσωπικού. Αυτό που αναγνωρίζει σε καθέναν από τους επαγγελματίες που εργοδοτεί είναι τις ικανότητες και δυνατότητες που έχει για να υπηρετήσει και να εξελίξει το όραμα της εταιρείας για ηγεσία μέσα από καινοτομία και άριστη εξυπηρέτηση, παραμένοντας πιστός στις αρχές και τις αξίες που διέπουν την Trust Insurance Cyprus. Ως εκ τούτου, αυτό που προωθείται και εφαρμόζεται στην εταιρεία είναι η αξιοκρατία στη βάση μετρήσιμων και αδιαμφισβήτητων κριτηρίων απόδοσης.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ

Ως πιστοποιημένο πρότυπο εργοδότη, η Trust Insurance Cyprus αναγνωρίζει την αξία της εξισορρόπησης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, ειδικότερα για τα άτομα εκείνα που επιζητούν καριέρα. Για τον λόγο αυτό, έχει υιοθετήσει πρόγραμμα ευέλικτου ωραρίου, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρωινή προσέλευση, ώστε γονείς να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο ή και να τα σχολνούν χωρίς άγχος ή κόστος από την εργάσιμη ημέρα. Επιπλέον, παρέχεται η ευκολία του short absence (απουσία για ορισμένο χρονικό διάστημα), ώστε να μπορούν να βρίσκονται δίπλα στην οικογένειά τους σε περίπτωση ανάγκης, χωρίς να υποχρεούνται να στερούνται ημέρες ετήσιας άδειας. Η πανδημία μάς επέτρεψε να δοκιμάσουμε και να υιοθετήσουμε ακόμη ένα μέτρο διασφάλισης του οικογενειακού ιστού, την τηλεργασία. Εκεί όπου μια θέση μπορεί να υπηρετηθεί εξ αποστάσεως, παρέχεται η επιλογή του work-from-home σε περιπτώσεις που το μέλος του προσωπικού χρειάζεται να παραμείνει στο σπίτι για οικογενειακούς λόγους, όπως για παράδειγμα αν το παιδί ή ο σύζυγος υποχρεωθεί σε καραντίνα ή χρειάζεται φροντίδα για άλλους ιατρικούς λόγους.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Είναι καθήκον όλων μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς τη γεφύρωση του «dream gap» για τις γυναίκες του σήμερα, αλλά κυρίως για αυτές του αύριο. Το φύλο δεν πρέπει να καθορίζει το μέγεθος του οράματος, ούτε τα εμπόδια στον δρόμο προς υλοποίησή του. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κάνει όνειρα και να τα διεκδικεί με το άπαν των δυνάμεών του, προτάσσοντας τις ικανότητες και αναπτύσσοντας τις δυνατότητές του, ανεξαρτήτως αν είναι στο πρώτο ή το κορυφαίο σκαλοπάτι των προσωπικών προσδοκιών του. Όταν αποτινάξουμε από την κοινωνία και τον κόσμο του επιχειρείν τον μανδύα των ρόλων και θέσεων του κάθε φύλου, τότε μπορούμε πραγματικά να περηφανευθούμε ότι κάναμε βήματα μπροστά. Μέχρι τότε, οι γυναίκες συνεχίζουν ν’ αποδεικνύουν καθημερινά ότι κάθε άλλο παρά το «αδύναμο φύλο» είναι.

 

ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ TRUST

Το 63% των μελών της επαγγελματικής μας οικογένειας είναι γυναίκες. Ανάμεσα τους η CFO της Trust, Μαρία Φυσεντζίδου, η οποία χαίρει αμέριστου σεβασμού στον ευρύτερο κλάδο τόσο του ασφαλιστικού όσο και του λογιστικού/οικονομικού τομέα, γεγονός που αποτυπώθηκε και από την απονομή του πρώτου CFO: Finance and Technology Award στην κ. Φυσεντζίδου το 2017.

Επιπλέον, στην ηγετική πυραμίδα της Trust γυναίκες κατέχουν θέσεις-κλειδιά, όπως Claims Manager (Κυριακή Πίπη-Λοή), Head of Legal Claims (Μαρία Αγαθαγγέλου), Deputy Operations Manager (Έλενα Παντζοπούλου), Customer Relations Manager (Φλώρα Σταύρου), Motor Claims Manager (Ελίνα Λάμπρου), Claims Medical Manager (Μαρία Πατσαλίδου) και Corporate Business Support Manager (Εύα Κοντοπούλου). Στην ομάδα και η HR Manager, Σούλα Γιωρκά.

Σημειωτέον ότι στην εταιρεία υπάρχουν και παραδείγματα γυναικών (και όχι μόνο) οι οποίες εντάχθηκαν στο δυναμικό της Trust σε θέσεις εισδοχής και αυτή τη στιγμή αποτελούν μέρος του middle management.

Λεωφόρος Λεμεσού 79, Γωνία Κωστή Παλαμά 1&3, 2121, Αγλαντζιά, Λευκωσία

Τηλ.: 22 050 100

enquiries@trustcyprusinsurance.com

www.trustcyprusinsurance.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ