Το Bazaraki.com είναι το μεγαλύτερο παζάρι στην Κύπρο

O Managing Director της δηµοφιλούς ιστοσελίδας, Χρήστος Κυλιακούδης, µιλά για την επιτυχία της και τις σηµαντικές προοπτικές του ηλεκτρονικού εµπορίου.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι μια μόδα που θα περάσει», υπογραμμίζει σε συνέντευξη που παραχωρεί στο περιοδικό Economy Today ο Managing Director της ιστοσελίδας Bazaraki.com, Χρήστος Κυλιακούδης, ο οποίος μας μιλά για τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η δημοφιλής ιστοσελίδα καθώς και για τους νέους σχεδιασµούς που έπονται για το 2019.

Όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά, «το Bazaraki.com είναι το μεγαλύτερο παζάρι στην Κύπρο», κάτι που φαίνεται ομολογουμένως και από τα εντυπωσιακά νούμερα που παρουσιάζει. 

ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Όπως εξηγεί ο κ. Κυλιακούδης, «το Bazaraki.com είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα στην Κύπρο στην αγοραπωλησία αυτοκινήτων, ακινήτων και πολλών άλλων προϊόντων, όπως έπιπλα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Κάθε μήνα περισσότεροι από 550.000 χρήστες βλέπουν στο Βazaraki.com περισσότερες από 20 εκατομμύρια σελίδες αγγελιών. Είναι ηγέτης στην πώληση και ενοικίαση ακινήτων αφού κάθε μήνα περισσότεροι από 100.000 μοναδικοί χρήστες ψάχνουν στο Bazaraki.com για ακίνητα και περισσότεροι από 150.000 μοναδικοί χρήστες για αυτοκίνητα. Καθημερινά υπάρχουν περισσότερα από 24.000 διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση και ενοικίαση και περισσότερες από 10.000 αγγελίες στην κατηγορία της αυτοκίνησης. Κάθε μέρα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα περισσότερες από 1.100 καινούργιες αγγελίες. Οι χρήστες που επισκέπτονται το Bazaraki.com παραμένουν στη σελίδα περίπου 10 λεπτά και την επισκέπτονται περισσότερες από 3 φορές κάθε μήνα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα χώρο που μετατρέπει το Bazaraki.com στο μεγαλύτερο παζάρι στην Κύπρο. Οι πωλητές γνωρίζουν ότι στο Bazaraki.com θα βρουν αγοραστές για τα προϊόντα τους και οι αγοραστές γνωρίζουν ότι θα βρουν εύκολα και γρήγορα αυτό που χρειάζονται. Σκοπός μας στο Bazaraki.com είναι να βελτιώνουμε την επικοινωνία των πωλητών και των αγοραστών, μέσω μιας εύκολης, χρήσιμης και γρήγορης πλατφόρμας αγοραπωλησιών, λειτουργώντας ως ένα σύγχρονο παζάρι του 21ου αιώνα. Αυτή τη στιγμή στο Bazaraki.com κάθε πωλητής μπορεί να καταχωρήσει το προϊόν ή την υπηρεσία του δωρεάν. Υπάρχει μια πολύ μικρή χρέωση μόνο στους εμπόρους αυτοκινήτων. Το επιχειρηματικό μας μοντέλο είναι οι προαιρετικές διαφημίσεις αγγελιών». 

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟ 2019
Καταγράφοντας συνεχή ανοδική τάση από το 2017 και εντεύθεν, όποτε και τα ηνία της εταιρείας ανέλαβαν νέοι επενδυτές, οι άνθρωποι στο Bazaraki.com δεν εφησυχάζουν. Βλέποντας τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και έχοντας ως στόχο τη συνεχή εξέλιξη, οι σκέψεις για τη νέα χρονιά στρέφονται σε διεύρυνση της γκάμας των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρονται στο Bazaraki.com. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ο κ. Κυλιακούδης, η προσοχή τη δεδομένη στιγμή στρέφεται στον τομέα των ασφαλειών σπιτιού και αυτοκινήτου - δύο από τα πιο δυνατά χαρτιά της ιστοσελίδας. Όπως εξηγεί, «από το 2019 θα εντάξουμε στις υπηρεσίες μας ασφάλειες σπιτιού και αυτοκινήτου, όπου σε αυτή την περίπτωση ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα, βλέποντας το αμάξι ή το ακίνητο που τον ενδιαφέρει, να γνωρίζει το κόστος της ασφάλειάς τους. Εντός του 2019 θέλουμε να προχωρήσουμε και στον τομέα της δανειοδότησης. Να μπορεί δηλαδή κάποιος που θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, με μια απλή διαδικασία, να γνωρίζει τι δάνειο μπορεί να πάρει, πόση θα είναι η προκαταβολή που θα πρέπει να δώσει, σε ποιο ποσό θα ανέρχεται η μηνιαία δόση κ.λπ. Ήδη συζητάμε με κάποιες τράπεζες, όμως ίσως αυτό να το δούμε πιο αργά, στη διάρκεια του 2019 ή του 2020». 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΟ∆ΟΣ
Ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου, λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας, παρουσιάζει συνεχή ανοδική τάση. Κληθείς να σχολιάσει το πιο πάνω, ο κ. Κυλιακούδης, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία στην Κύπρο και στο εξωτερικό στον συγκεκριμένο τομέα, υπογραμμίζει: «Όσοι πιστεύουν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μια μόδα που θα περάσει έχουν μεγάλο λάθος και γι’ αυτό όσοι θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον τομέα αυτό, θα πρέπει να το δουν με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και κυρίως ως μια ευκαιρία. Κυρίως δεν πρέπει να θεωρούν πως το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πιο φθηνό από το παραδοσιακό. Συνήθως αυτό δεν ισχύει. Αυτό που ισχύει είναι ότι το παραδοσιακό εμπόριο αργοπεθαίνει και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν να αναπτυχθούν ή όχι. Έτσι, όσοι θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει πρώτα να επενδύσουν σε ανθρώπους και σε γνώση, να παρέχουν σωστή υποστήριξη στο πελατολόγιό τους, σωστή τιμολογιακή πολιτική και την κατάλληλη εμπειρία. Παρ’ όλο που μπορεί στην αγορά να επικρατεί η άποψη πως, επειδή πρόκειται για ηλεκτρονικό εμπόριο, “αξία δεν έχουν οι άνθρωποι, η κουλτούρα, ή η αλληλεπίδραση”, στην πραγματικότητα  αυτά αποτελούν βασικά στοιχεία. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι επιτυχημένο όταν η εμπειρία, η γνώση, η δημιουργικότητα και η κουλτούρα μιας εταιρείας γίνονται μοχλός ανάπτυξης. Οι άνθρωποι καθορίζουν και κάνουν τη διαφορά στην επιτυχία ή στην αποτυχία». 

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Επεκτείνοντας περαιτέρω σε σχέση με τις προοπτικές που παρουσιάζει το ηλεκτρονικό εμπόριο, ο κ. Κυλιακούδης διατυπώνει τη θέση πως «ως καταναλωτές και ως επιχειρήσεις θα μας ωφελήσει πολύ να είμαστε περισσότερο ανοικτοί στις νέες τεχνολογίες. Μπορεί να είναι κάτι καινούργιο, όμως δεν γίνεται οι επιχειρήσεις -ακόμα και αυτές που είναι μικρότερου μεγέθους- να μην κάνουν βήματα μπροστά. Αντιθέτως, θα πρέπει να πιστέψουν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο με σωστές κινήσεις μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση για την επόμενη δεκαετία. Όσοι πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται όπως πριν από 20 χρόνια -είτε λέγονται μεσίτες είτε πωλητές αυτοκινήτων- θα διαψευστούν πολύ γρήγορα, γι’ αυτό θα πρέπει να δουν την προοπτική του ηλεκτρονικού εμπορίου ως σύμμαχο. Ως Bazaraki.com δεν λειτουργούμε μόνο ως ένα απλό website, αλλά ως κάτι πολύ περισσότερο. Οι άνθρωποι του Bazaraki.com βρίσκονται δίπλα στις επιχειρήσεις, τις εκπαιδεύουν για το τι πρέπει να προσέχουν, τι να πουλήσουν, με ποιο τρόπο μπορούν να το κάνουν και πώς μπορούν να πωλήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ηλεκτρονικά σήμερα». 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ∆Ε∆ΟΜΕΝΩΝ
Καταλήγοντας, ο κ. Κυλιακούδης, κληθείς να σχολιάσει το θέμα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων, ξεκαθάρισε ότι «είμαστε πλήρως συμμορφωμένοι µε τον νέο κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR)». Τόνισε ακόμα πως «δεν πουλάμε δεδομένα σε διαφημιστές, το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν λειτουργεί, ούτε ποτέ θα λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο. Κοντά μας μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να πουλήσει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν με εμπιστοσύνη στον ηγέτη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κύπρο». 
BAZARAKI.COM
550.000 ΜΟΝΑ∆ΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ
20+ ΕΚΑΤ. ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙ∆ΩΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ 
100.000+ ΜΟΝΑ∆ΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
150.000+ ΜΟΝΑ∆ΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
24.000+ ∆ΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 
10.000+ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ
1.100+  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ