CEO Louis: Νέα δρομολόγια κρουαζιέρων το 2019

Σε µια σπάνια συνέντευξη, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Οµίλου Louis Κωστάκης Λοΐζου εξηγεί στο Economy Today το πώς κατάφεραν να ανακάµψουν µετά την οικονοµική κρίση.

Αναλύει, επίσης, τα επόµενα σχέδιά τους σε Ελλάδα και Κύπρο, το µέλλον του κυπριακού τουρισµού και της κυπριακής οικονοµίας, αλλά και το γιατί αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου µε την Ελλάδα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΙΩΑΚΕΙΜ

Ο Όµιλός σας, παρά το ότι δεν πέρασε αλώβητος την οικονοµική κρίση, δείχνει το τελευταίο διάστηµα να ανακάµπτει, διατηρώντας την ηγετική του θέση στην τουριστική βιοµηχανία σε Κύπρο και Ελλάδα. Πώς το πετύχατε και τι σας δίδαξε η οικονοµική κρίση;

Τα τελευταία χρόνια ήταν γεµάτα προκλήσεις για τον Όµιλό µας. Προκλήσεις που µας ώθησαν σε µια νέα δυναµική στρατηγική, βασισµένη στη συνετή διαχείριση. Τα θετικά αποτελέσµατα των τελευταίων χρόνων και ιδιαίτερα αυτά του 2017 αντανακλούν τη σκληρή δουλειά, αλλά και την αφοσίωσή µας. Η ανάκαµψη της οικονοµίας έφερε µια νέα τάξη πραγµάτων στον Όµιλο. Σ’ αυτά τα νέα δεδοµένα ευχόµαστε να συνεχίσουµε να χτίζουµε εποικοδοµητικά, βαδίζοντας, όµως, πάντοτε µε σίγουρα βήµατα, σύνεση και επαγγελµατισµό.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Πού επικεντρώνονται σήµερα οι εργασίες του Οµίλου σας;

Ο Όµιλος Louis αποτελεί έναν από τους κορυφαίους οµίλους στον κλάδο του τουρισµού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι δραστηριότητες του Οµίλου περιλαµβάνουν την ιδιοκτησία και διαχείριση 25 ξενοδοχειακών µονάδων στην Κύπρο και στην Ελλάδα µέσω της Louis Hotels, την κρουαζιέρα µέσω της Celestyal Cruises, ταξιδιωτικά γραφεία ΙΑΤΑ στην Κύπρο (Louis Travel), υπηρεσίες επισιτισµού, αποστολή εµπορευµάτων, καθώς και υπηρεσίες εδάφους σε αεροπορικές εταιρείες στα διεθνή αεροδρόµια της Λάρνακας και της Πάφου µέσω της θυγατρικής µας LGS Handling. Στον Όµιλο ανήκει και η Fourth GL Prodata, η οποία είναι εταιρεία πληροφορικής. 

Tι είναι αυτό που θεωρείτε ότι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισµό και τι είναι αυτό που «ζηλεύετε» από ανταγωνιστική σας εταιρεία;
Η 83χρονη µας εµπειρία στην τουριστική βιοµηχανία αναµφίβολα είναι και το ανταγωνιστικό µας πλεονέκτηµα. Καµία άλλη εταιρεία στην Κύπρο δεν δραστηριοποιείται σε τόσους διαφορετικούς τοµείς που αφορούν στον τουρισµό. Κάποιοι ασχολούνται µόνο µε τον ξενοδοχειακό τοµέα, άλλοι µόνο µε την κρουαζιέρα κ.λπ. Αυτό επιτρέπει συνέργειες µεταξύ των θυγατρικών µας, αλλά και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πληροφοριών και εµπειρογνωµοσύνης πάντοτε προς όφελος του πελάτη. Παρακολουθούµε, αλλά και συνεργαζόµαστε στενά µε τους µεγαλύτερους πράκτορες του εξωτερικού, όπως είναι η TUI και από αυτούς όχι µόνο παραδειγµατιζόµαστε, αλλά απαιτούν ανάλογες υψηλές προδιαγραφές και από εµάς ως συνεργάτες τους, έτσι ώστε να µπορούν να διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα για τους δικούς τους πελάτες. Αυτό µας έµαθε να έχουµε πάντοτε τον πήχη ψηλά και να µη συµβιβαζόµαστε µε τίποτα λιγότερο από το εξαιρετικό.

«ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ»

Τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρείται σηµαντική αύξηση του τουριστικού ρεύµατος προς την Κύπρο. Θεωρείτε αυτήν την αύξηση συγκυριακή;
Η σεζόν που πέρασε έκλεισε θετικά, αφού οι αφίξεις τουριστών στο νησί σηµείωσαν 8% αύξηση το 1ο εννιάµηνο του 2018. Παρ’ όλα αυτά, οι αφίξεις δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικές της πληρότητας των ξενοδοχείων, µιας και ένα σηµαντικό ποσοστό µεταβαίνουν στα κατεχόµενα και κάποιοι άλλοι χρησιµοποιούν καταλύµατα τύπου Airbnb. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παρασυρόµαστε από τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, αφού στην πραγµατικότητα έχουµε επωφεληθεί σε κάποιο βαθµό και από τις συγκυρίες και τις επικρατούσες αρνητικές συνθήκες σε άλλες ανταγωνιστικές χώρες. Θα πρέπει εποµένως να χτίσουµε πάνω σ’ αυτό, στοχεύοντας σε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, αξιοζήλευτες υποδοµές και πάνω απ’ όλα ανταγωνιστικότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουµε τους επισκέπτες, οι οποίοι και στο µέλλον θα έρθουν για διακοπές εδώ, ενώ στις χώρες µόνιµης διαµονής τους θα είναι οι καλύτεροί µας πρεσβευτές. Από τη µια, η τοποθεσία της Κύπρου και οι κλιµατικές συνθήκες είναι ο κύριος πόλος έλξης των τουριστών σε αυτήν, από την άλλη οι συχνές αναταραχές στην περιοχή επηρεάζουν τον πολύ ευαίσθητο τοµέα του τουρισµού. Οι ανταγωνιστικές µας αγορές προσφέρουν ελκυστικά πακέτα, προκειµένου να ξαναµπούν δυναµικά στο παιχνίδι του τουρισµού στη Μεσόγειο. Αίγυπτος και Τουρκία ήταν οι µεγάλοι πρωταγωνιστές φέτος. Οι απώλειες από τη Ρωσία, ευτυχώς καλύφθηκαν από άλλες αγορές. Βεβαίως το Ηνωµένο Βασίλειο συνεχίζει να αποτελεί την κύρια πηγή τουρισµού για την Κύπρο και το 2018. Θα πρέπει να δούµε, όµως, πώς το Brexit θα επηρεάσει την αγγλική αγορά και να είµαστε προετοιµασµένοι, προσφέροντας κίνητρα και εναλλακτικές, έτσι ώστε να µειώσουµε τον αρνητικό του αντίκτυπο. 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Πού θεωρείτε ότι υστερούµε ως προορισµός και θα πρέπει να επενδύσουµε περαιτέρω;

Ο κυπριακός τουρισµός χαρακτηρίζεται από µεγάλη εποχικότητα –πέραν του 50% του τουριστικού κύµατος είναι τους µήνες Ιούνιο-Σεπτέµβριο– κάτι το οποίο θεωρείται αρνητικό, γιατί τα περισσότερα ξενοδοχεία αναγκάζονται να κλείσουν κατά τους χειµερινούς µήνες. Επίσης, αν και τα έσοδα από τον τουρισµό αυξάνονται µήνα µε τον µήνα, εντούτοις, η κατά κεφαλή δαπάνη των τουριστών στην Κύπρο καταγράφει διαδοχικές µειώσεις. Αυτό που πρέπει να µας απασχολήσει είναι ο ποιοτικός τουρισµός και πώς θα τον προσελκύσουµε στο νησί µας. 

Μια σειρά από µέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση και αποσκοπούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισµού στην Κύπρο, όπως η λειτουργία καζίνου, τα κίνητρα για µεικτές αναπτύξεις, αλλά και η προσφορά επιπλέον συντελεστή δόµησης σε υφιστάµενες ξενοδοχειακές µονάδες, καθώς και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και γενικά του εκσυγχρονισµού και της αναβάθµισης του τουριστικού µας προϊόντος είναι µέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η βελτίωση των υποδοµών δεν αφορά βεβαίως µόνο τις ξενοδοχειακές µονάδες, αλλά καλύπτει οτιδήποτε µπορεί να βελτιώσει την εµπειρία διαβίωσης των τουριστών στον προορισµό που έχουν επιλέξει, ώστε να καταστεί ελκυστικός για διακοπές. Εποµένως χρειάζεται και η κατάλληλη νοοτροπία, κάτι που αφορά όλους µας. Η ευκαιρία που µας δίνεται τώρα δεν πρέπει να πάει χαµένη.

Επιτακτική η δηµιουργία Υφυπουργείου Τουρισµού

Από τη δική µας πλευρά, γίνονται συνεχώς προσπάθειες αναβάθµισης του τουριστικού µας προϊόντος µε σειρά ανακαινίσεων που αφορούν επενδύσεις εκατοµµυρίων. Παρ’ όλα αυτά, η αναβάθµιση αυτή εξαρτάται και από τα µέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση. Το θέµα της οπτικής ρύπανσης παραµένει. Οι εναλλακτικές µορφές τουρισµού δειλά-δειλά προσπαθούν να εδραιωθούν. Πιστεύουµε ότι η δηµιουργία Υφυπουργείου Τουρισµού θα βοηθήσει στην προώθηση και επίλυση πολλών θεµάτων που αντιµετωπίζουµε ως τουριστική βιοµηχανία εδώ και χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι έχουµε αντιληφθεί τα πιο πάνω και δεν θα διαπράξουµε ξανά τα λάθη του παρελθόντος, προσεγγίζοντας τον τουρισµό ευκαιριακά και βραχυπρόθεσµα. Πρέπει να παραδεχτούµε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε µια συνειδητή προσπάθεια αναβαθµίσεων και ανακαινίσεων, αλλά και προσθήκης νέων µονάδων. Στον τοµέα αυτό πρωτοστατήσαµε και µε χαρά βλέπουµε µονάδες των 4 και 5 αστέρων να έχουν σηµαντική βελτίωση στην απόδοσή τους, που βεβαίως στηρίζεται στη βελτίωση της ποιότητας του προσφερόµενου τουριστικού προϊόντος και στην αναβάθµιση του προφίλ του τουρίστα που µας επισκέπτεται. Όπως αντιλαµβάνεστε και όπως είναι φυσικό, ο τουριστικός τοµέας τροφοδοτεί πολλούς άλλους τοµείς και αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονοµία του τόπου. Όµως η απρογραµµάτιστη και αλόγιστη ανάπτυξη, καθώς και οι επιπόλαιες επενδύσεις στον ευρύτερο τουριστικό τοµέα δύναται να δηµιουργήσουν στο µέλλον υπερπροσφορά σε κλίνες µε αποτέλεσµα τη µείωση της ποιότητας, κάτι που θα ήταν µεγάλο πλήγµα στην πρόοδο που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια.

Εποµένως, δεν πρέπει να έχουµε βραχεία µνήµη. Θα πρέπει να βρούµε τις λύσεις, αλλά και να τις εφαρµόσουµε – όπως, για παράδειγµα, την επέκταση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη του χειµερινού τουρισµού, την προώθηση τουρισµού ειδικών ενδιαφερόντων, την αναβάθµιση των υποδοµών, την ανάδειξη του πολιτισµού µας, αλλά και την καλλιέργεια διαφορετικής κουλτούρας σε ό,τι αφορά στον τουρισµό. Αυτά είναι ορισµένα χαρακτηριστικά, τα οποία θα µας καταστήσουν ανταγωνιστικούς στον παγκόσµιο τουριστικό χάρτη. Με δεδοµένη τη σηµασία που έχει ο τουρισµός και τη συµβολή του στο ΑΕΠ της Κύπρου, είναι επιβεβληµένη –και χαιρόµαστε που προχωρά– η σύσταση Υφυπουργείου Τουρισµού, που θα µπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του κλάδου και την αξιοποίηση των όντως µεγάλων προοπτικών που υπάρχουν, αλλά και ευκαιριών που εµφανίζονται, καθώς επίσης και την αντιµετώπιση των σοβαρών προβληµάτων που κατά καιρούς παρουσιάζονται.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ
Ποια είναι τα µελλοντικά σχέδια σε Ελλάδα και Κύπρo;

Όπως στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, η συνεχής ανάπτυξη µε στόχο τη βελτίωση των προσφερόµενων υπηρεσιών, συνεχίζεται. Στον ξενοδοχειακό τοµέα, προχωρούµε στην αναβάθµιση των υφιστάµενων ξενοδοχειακών µας µονάδων µε έναν πολύ συγκεκριµένο στρατηγικό σχεδιασµό και προγραµµατισµό µέχρι το 2022. Ταυτόχρονα έχουµε επαφές µε ενδιαφεροµένους του κλάδου για ανάπτυξη νέων µονάδων 4 και 5 αστέρων σε παραλιακούς προορισµούς, όπου αυτήν τη στιγµή δεν έχουµε παρουσία. 

Πιο συγκεκριµένα:
• Μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης ανακαίνισης του ξενοδοχείου Hilton Park στη Λευκωσία, τον Νοέµβριο του 2018 ξεκινά η 2η και τελευταία φάση της ανακαίνισης. 
• H Louis Hotels συνεχίζει να επενδύει στην ποιοτική φιλοξενία, µε την ενοικίαση και τη διαχείριση ακόµα ενός ξενοδοχείου, του Louis Ivi Mare στην Πάφο, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή. Η νέα µονάδα θα εγκαινιαστεί τον Μάιο του 2019 και θα είναι το 25ο µέλος στην αλυσίδα ξενοδοχείων της Louis Hotels. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 4 πισίνες, 3 εστιατόρια, σπα, εσωτερικά και εξωτερικά µπαρ. Η λειτουργία του Louis Ivi Mare ακολουθεί την επιτυχηµένη λειτουργία του Louis Paphos Breeze που άνοιξε τον Μάιο του 2018. Όπως έχουµε επανειληµµένα αναφέρει, ένας από τους πυλώνες της µέχρι στιγµής επιτυχηµένης µας πορείας στον ξενοδοχειακό τοµέα είναι και οι πολύ καλές σχέσεις που διατηρούµε µε Ευρωπαίους τουριστικούς πράκτορες που µεταφράζονται σε συµβόλαια τύπου «commitment», δηλαδή δεσµευτικά. Τέτοια συµβόλαια προσφέρουν µεγαλύτερο βαθµό σιγουριάς. Ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους οι τουριστικοί πράκτορες στηρίζουν προφανώς και δίνουν προτεραιότητα σε εκείνες τις ξενοδοχειακές µονάδες, µε τις οποίες διατηρούν συµβόλαια «commitment». Ως Εταιρεία δίνουµε έµφαση και στη διαχείριση ξενοδοχείων που ανήκουν σε τρίτους, καθώς επίσης και στην επέκταση των υφιστάµενων µονάδων µας, εκµεταλλευόµενοι τα κίνητρα που προσφέρονται την περίοδο αυτή από την Κυπριακή Δηµοκρατία. 

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ, ΑΛΛΑ…
Tίθεται ανά τακτά χρονικά διαστήµατα το θέµα της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας και Κύπρου, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει το θέµα. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Σαφώς και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας έχει πολλαπλά οφέλη. Ταυτόχρονα όµως, η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου χωρίς σηµαντική χρηµατοδότηση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης δεν θα ήταν εφικτή λόγω του ότι τα κόστη είναι τόσο υψηλά που χωρίς οικονοµική στήριξη, οι εταιρείες, που θα αναλάβουν τη γραµµή, θα αναγκαστούν να µετακυλήσουν το κόστος στον ταξιδιώτη και θα είναι εντελώς ασύµφορο. Θα πρέπει τα αρµόδια Υπουργεία να προχωρήσουν σε σχετική µελέτη του έργου και να επανέλθουν µε συγκεκριµένες προτάσεις. 

Aν κρατούσατε ένα µαγικό ραβδί τι θα αλλάζατε στην κυπριακή οικονοµία;

Οι Κύπριοι ιστορικά και διαχρονικά, ωσάν να κρατούσαν µαγικό ραβδί, κατάφεραν να ξεπεράσουν µεγάλες προκλήσεις και σε αυτό το πνεύµα της ανοικοδόµησης πιστέψαµε και επενδύσαµε και θα συνεχίσουµε να επενδύουµε, γιατί οι προοπτικές της κυπριακής οικονοµίας είναι πολλές, φτάνει να δουλέψουµε όλοι για τη συλλογική µας ευηµερία και όχι την ατοµική. 

Πόση σηµασία δίδετε ως Όµιλος σε θέµατα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης;

Ο Όµιλος Louis, αναγνωρίζοντας ότι η αειφόρος ανάπτυξη αποτελεί εργαλείο δηµιουργίας ενός αυθεντικού, ποιοτικού και υπεύθυνου τουριστικού προϊόντος, έχει ενσωµατώσει αειφόρες πρακτικές στο λειτουργικό του πλαίσιο, οι οποίες εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική του. Βασική δέσµευση πολιτικής του Οµίλου Louis είναι να µειώσει τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον και να βελτιώσει την εξοικονόµηση των φυσικών πόρων. Επιπλέον, o Όµιλος Louis εφαρµόζει προγράµµατα και δράσεις για επίτευξη βιώσιµης ανάπτυξης. Η εφαρµογή της πολιτικής αυτής είναι ζωτικής σηµασίας και αποτελεί πρώτιστη δέσµευση για τη διοίκηση του Οµίλου. 

«HAPPY FACES IN HAPPY PLACES»
Tι είναι αυτό που συµβουλεύετε το προσωπικό της εταιρείας σας;

Το µότο της εταιρείας µας είναι το «Happy faces in happy places». Για να έχουµε ευχαριστηµένους πελάτες, πρέπει πρώτα να έχουµε ευχαριστηµένο προσωπικό. Μόνο έτσι θα δηµιουργήσουµε τις κατάλληλες προϋποθέσεις να προσφέρουµε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αναψυχής. Και οι αξίες µας αντανακλούν αυτήν τη φιλοσοφία:

• Nα εργαζόµαστε µε πάθος
• Να είµαστε ταπεινοί
• Να κρατάµε τις υποσχέσεις µας
• Να είµαστε φιλικοί & ευγενικοί
• Να σεβόµαστε τους άλλους
• Να γελάµε συχνά. 

WHO IS WHO

Γεννήθηκε στη Λεµεσό το 1944. Φοίτησε στο Αµερικανικό Κολέγιο στην Αθήνα και σπούδασε Οικονοµικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε Λονδίνο και Γενεύη. Συµµετείχε και παρουσίασε εργασίες του σε Διεθνή Τουριστικά Συνέδρια, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος ή Μέλος σε διάφορα Διοικητικά Συµβούλια. Από το 1989 είναι ο Επίτιµος Γενικός Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κύπρο και έχει τιµηθεί µε σηµαντικά βραβεία από τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και Πολωνίας. Του απονεµήθηκε το βραβείο «Πρωτοπόρος στον Ευρωπαϊκό Τουρισµό» από τον Διεθνή Σύνδεσµο Συµβούλων Τουρισµού, καθώς και το βραβείο «EHF Award» από τον HOTREC. Τιµήθηκε επίσης, από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας για τη µεγάλη συµβολή του. 

ΝΕΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ

Στον τοµέα της κρουαζιέρας, η Celestyal Cruises στοχεύει στη συνεχόµενη βελτίωση των προσφερόµενων υπηρεσιών και την ενσωµάτωση νέων παροχών που εµπλουτίζουν περαιτέρω την εµπειρία των επιβατών, ώστε να απολαµβάνουν στον µέγιστο βαθµό τη φιλοξενία τους εν πλω και να αποκοµίζουν στο τέλος µια µοναδικά αυθεντική εµπειρία. 

Πιστοί σε αυτήν τη φιλοσοφία, το 2019 εντάσσουµε στα δροµολόγιά µας δύο νέες 7ήµερες κρουαζιέρες, οι οποίες πρόκειται να προσφέρουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να επισκεφτούν εντυπωσιακούς, ιστορικούς προορισµούς της Ανατολικής Μεσογείου, όπως η Κωνσταντινούπολη και η Αλεξάνδρεια, στα οποία η Celestyal Cruises θα επιστρέψει πρώτη, ύστερα από χρόνια απουσίας. Συγκεκριµένα, εγκαινιάζουµε, από το τέλος του 2019, την ολοκαίνουργια 7ήµερη κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο», στα δροµολόγια της οποίας εντάσσεται η Κωνσταντινούπολη, ενώ για πρώτη φορά τα κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίζουν στο λιµάνι του Βόλου, χαρίζοντας έτσι στους επιβάτες την ευκαιρία να επισκεφθούν τα εντυπωσιακά Μετέωρα. Την ίδια περίοδο, θα εγκαινιάσουµε και την 7ήµερη κρουαζιέρα «3 Ήπειροι», η οποία θα προσεγγίζει προορισµούς απαράµιλλης φυσικής οµορφιάς, όπως η Αλεξάνδρεια, το λιµάνι Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο, το λιµάνι Άσντοντ στο Ισραήλ, το Κουσάντασι, τη Λεµεσό και τη Ρόδο. Φυσικά, θα συνεχίσουµε να πραγµατοποιούµε τις πλέον δηµοφιλείς 3ήµερες, 4ήµερες και 7ήµερες κρουαζιέρες της εταιρείας στο Αιγαίο.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ