Μ. Χριστοδουλίδη: Στόχος μας να εμπνεύσουμε τους νέους προς την κορυφή

Η Group Marketing Manager του ομίλου Cyfield, Μαριλένα Χριστοδουλίδη, μάς υποδέχεται στο 360 στη Λευκωσία

Συναντήσαμε την Group Marketing Manager του ομίλου Cyfield Μαριλένα Χριστοδουλίδη στο επιβλητικό κτήριο 360, στην καρδιά της Λεωφόρου Μακαρίου, στη Λευκωσία. Ένας χώρος τον οποίο επισκέπτεται συχνά στο πλαίσιο των καθηκόντων της, αφού εκεί πραγματοποιεί πολλές συσκέψεις και συναντήσεις. Καθώς μας ξεναγεί στους χώρους του 360 μάς μιλά για τους στόχους της ως Group Marketing Manager ενός ομίλου, που όπως επισημαίνει, εξακολουθεί να γράφει ιστορία.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα μιας μέρας στο γραφείο; 

Η αλήθεια είναι πως η κάθε μέρα στο γραφείο δεν ξεκινά απλώς από το γραφείο... Πιστεύω πως ξεκινά από την καθημερινή ρουτίνα που ενσωματώνει ο κάθε επαγγελματίας στη ζωή του, επιδιώκοντας συνεχόμενη βελτίωση και επηρεάζοντας θετικά το αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου.

Έτσι, από το βράδυ ανασκοπώ και αξιολογώ την προηγούμενη μέρα και μελετώ τις τάσεις στον τομέα μου, ώστε να είμαι προετοιμασμένη για την επόμενη μέρα. Κάθε πρωί θέτω τους 3 πιο σημαντικούς στόχους σε θέματα διεκπεραίωσης, περιλαμβάνοντας πάντα κάτι καινούργιο. Μετά, ακολουθεί η επαφή με τη γενική διεύθυνση, εξωτερικούς εταίρους και παράγοντες για να αξιολογήσουμε νέες στρατηγικές κινήσεις που αφορούν τα καθήκοντά μου αλλά και νέα διαφημιστικά κεφάλαια.

Αυτά δεν αφήνουν πολύ χρόνο για περισυλλογή μέσα στη μέρα, αλλά παρέχουν έντονη ώθηση και τεράστια ικανοποίηση, καθώς η πρόοδος είναι αισθητή και χειροπιαστή! Καθημερινά, ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος: να είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη μέρα και να δοκιμάζουμε νέες διαφημιστικές οδούς για την προώθηση της ισχυρής μας ιστορίας ως εταιρεία.

Ως Group Marketing Μanager ενός ομίλου με μεγάλα έργα όπως η Cyfield, ποιες προκλήσεις καλείστε να διαχειριστείτε; 

Όταν ο τομέας της ανάπτυξης γης συνδυάζεται με το κομμάτι του μάρκετινγκ, δημιουργούνται δύο στρατηγικοί πυλώνες που, όταν λειτουργούν αρμονικά, παράγουν θεαματικά αποτελέσματα. Και εξηγώ: Ο ρόλος του μάρκετινγκ σε μια τόσο δυναμική βιομηχανία όπως αυτή της ανάπτυξης γης είναι δραστήριος και συνυφασμένος τόσο με την ανάπτυξη εργασιών όσο και με τις πωλήσεις! Καλούμαστε καθημερινά να εξισορροπούμε την επικοινωνιακή μας πολιτική έτσι ώστε να αντικατοπτρίζονται τόσο οι βραχυπρόθεσμοι όσο και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του ομίλου, αυτό είναι το πρώτο μας σημείο αναφοράς.

Η προσοχή του μάρκετινγκ συχνά στρέφεται στο να δημιουργούμε και να διατηρούμε ένα δυνατό μήνυμα τόσο προς το εσωτερικό της χώρας μας όσο και στο εξωτερικό. Είναι σίγουρα πρόκληση το να βγάζεις μια τόσο βαρυσήμαντη ιστορία με τα επιτεύγματά της προς τα έξω με τρόπο που να αντιπροσωπεύει και να εμπνέει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν και να επενδύσουν. Συνεπώς, αντιμετωπίζουμε πολυσύνθετα κοινά, κοινωνίες και επενδυτές, στα οποία απευθυνόμαστε συνεχώς. Αυτό απαιτεί μια έξυπνη και μεθοδική στρατηγική που να διατηρεί το μήνυμα σταθερό, ενώ ταυτόχρονα να δίνει πάντοτε μια φρέσκια και προοδευτική αίσθηση που χαρακτηρίζει τη διοίκησή μας. 

Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα ως επικεφαλής του Τμήματος Μάρκετινγκ του Ομίλου; 

Για μένα η λέξη «στοίχημα» εμπεριέχει τη ψευδαίσθηση της σιγουριάς που πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει ένα επαγγελματία σε λανθασμένες κατευθύνσεις, και ενδεχομένως αποφάσεις μέσα από ένα πρίσμα υπερβολικής αυτοπεποίθησης.

Ίσως, θα την αντικαθιστούσα με την λέξη όραμα. Το όραμα μου ως Group Marketing Manager ενός Ομίλου που εξακολουθεί να γράφει ιστορία έχει δύο πυλώνες:

Ο πρώτος, αφορά τον συμβολισμό των επιτευγμάτων μας ως εταιρεία προς τις νέες γενιές. Το όραμά μου, σ’ αυτό το κομμάτι, είναι να εμπνεύσουμε τις νεότερες γενιές να αγωνιστούν και να οδεύσουν προς την κορυφή με αφοσίωση προς τους στόχους τους. Τα έργα μας έχουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για εμάς και τους πελάτες μας. Από ένα απλό κομμάτι γης που παίρνουμε στα χέρια μας δημιουργούμε ένα σύμβολο και ένα landmark, όπου στη συνέχεια μετατρέπεται σε στέγη, επένδυση, και ενσωματώνει ένα ολοκληρωμένο life-style ενώ παράλληλα δημιουργεί μια μικροοικονομία θέσεων εργασίας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι όλα αρχίζουν από μια ιδέα και μια έμπνευση του ηγέτη μας και καταλήγουν σε ένα πολυεπίπεδο οικονομικό σύστημα. Ας γίνει αυτό έναυσμα για τους νέους μας.

Ο δεύτερος πυλώνας του οράματός μου αφορά τη συνεχή ενίσχυση της εικόνας του ομίλου ως καθοριστικού «παίχτη» στον τομέα της ανάπτυξης γης και κατασκευών τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, αξιοποιώντας όλα τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. Ότι δηλαδή έχουμε ένα πολύ δυνατό επιχειρηματικό μοντέλο, διότι έχουμε τον έλεγχο της ποιότητας και των ορθών αποτελεσμάτων κάθε βήματος της εφοδιαστικής αλυσίδας που τροφοδοτεί την ανάπτυξη γης. Αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζουν όσοι σκέφτονται να αγοράσουν το ακίνητό τους αλλά και να επενδύσουν σε εμάς ως έναν καταλύτη στην οικονομική αλλά και ποιοτική απόδοση.

Ποιους στρατηγικούς στόχους έχετε θέσει για το 2023; 

«Παίζουμε μπάλα» σε ένα έντονα ρυθμιζόμενο και παράλληλα εναλλασσόμενο σκηνικό. Ο τομέας ανάπτυξης γης χαρακτηρίζεται από το στοιχείο του απρόβλεπτου και των γεωπολιτικών, χρηματοοικονομικών και νομικών αλλαγών. Άρα ο σχεδιασμός της στρατηγικής μας βασίζεται στην πάγια πολιτική «εστιάζουμε σε αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε και το βγάζουμε προς τα έξω ως ταυτότητα σιγουριάς. Υιοθετούμε νέες τεχνολογίες και μεθόδους έτσι ώστε τα έργα μας να αφορούν όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον». Οπότε η πάγια επικοινωνιακή πολιτική μας είναι να παρουσιάζουμε τη συνεχή εξέλιξη μέσα από ευέλικτες επιχειρηματικές συμπεριφορές και αποφάσεις, που αυτό έχει κτίσει τα υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης που όλοι γνωρίζουμε.

Ποιοι σταθμοί καθόρισαν την επαγγελματική σας πορεία;

Θεωρώ πως κάθε στάδιο της επαγγελματικής μου πορείας αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία ζωής, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ στο πλευρό ηγετών με οράματα και δυναμικές που πολύ λίγοι έχουν την ευκαιρία να βιώσουν. Ο μεγαλύτερός μου σταθμός είναι θεωρώ η παρούσα συνεργασία με την ηγεσία του ομίλου Cyfield, όπου πραγματικά το μότο μου «όταν τα μυαλά φλέγονται...» είναι ένα καθημερινό βίωμα για το οποίο είμαι ευγνώμων. Είναι σταθμός να συνεργάζεσαι με πραγματικούς ηγέτες, που καταρρίπτουν τα στερεότυπα και βγαίνουν εκτός ορίων και επιτυγχάνουν και κάπου εκεί γίνομαι κι εγώ μέρος της βαρυσήμαντης και μοναδικής τους ιστορίας.

Ποιες νέες συνήθειες έχετε αποκτήσει στον εργασιακό σας τομέα μετά την Covid-19 εποχή; 

Η πιο εξόφθαλμη αλλαγή που έφερε στο πέρασμά της η μετά-Covid εποχή είναι το mind-set. Ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι «όλα παίζουν» στο τραπέζι της ανθρωπότητας. Και όλο αυτό έγινε συνήθεια, τρόπος ζωής και δουλειάς για μένα. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δημιουργικό (ενδεχομένως!). 

Who is Who

Με σχεδόν 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο Μάρκετινγκ και Διαφήμισης και μετά από πολλές συνεργασίες σε κλάδους Retail, Services, Luxury Goods, Real Estate & Construction κ.τλ., έχω ταυτιστεί πλέον με το όραμα και την πορεία του όμιλου Cyfield από το 2018. Παράλληλα διδάσκω σε κολεγιακό επίπεδο φοιτητές που έχουν το «δαιμόνιο» του μάρκετινγκ, όπου με πάθος καταθέτω την παρακαταθήκη των εμπειριών και γνώσεων της μέχρι τώρα πορείας μου. Είμαι Certified Chartered Marketer, Certified Digital Marketing Professional, κάτοχος MSc in Business Management με εξειδίκευση στο Digital Marketing, κατέχω BA in Graphic and Advertising Design και είμαι ενεργό μέλος του Chartered Institute of Marketing (CIM UK). Ως Group Marketing Manager του ομίλου Cyfield είμαι υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ομίλου.

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Αγαπημένο βιβλίο: Jorge Bucay - The path of self-reliance (The Power of Self-Dependence)

Αγαπημένη ταινία: Million Dollar Baby (The Power of Determination)

Προσωπικότητα που θαυμάζω: Seth Godin «Don’t find customers for your products, find products for your customers»

Κάτι που θα ήθελα να αποκτήσω: The superpower to transform skeptics into enthusiastic strategists

Κάτι που δεν αποχωρίζομαι ποτέ: Το πάθος μου για ζωή!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Διαβάστε επίσης: Yalla! Let's talk business

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ