«Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη Libertex»

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι τεράστιο κεφάλαιο για τη Libertex. Η εταιρεία μας είναι αφοσιωμένη στη στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη και των φορέων που τα περιβάλλουν με αγάπη και φροντίδα.

Συνέντευξη με τον Μάριο Χαϊλή, Chief Marketing Officer του Ομίλου Libertex

Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται η Libertex;

H περσινή χρονιά ήταν ορόσημο για τη Libertex καθώς ο όμιλος συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής και 10 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο όπου και εδρεύει πλέον στα ολοκαίνουργια, υπερσύγχρονα γραφεία μας στη Λεμεσό. Από την ίδρυσή του το 1997, ο Όμιλος Libertex έχει εξελιχθεί σε μια ποικιλόμορφη ομάδα εταιρειών που εξυπηρετεί πετυχημένα εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 120 χώρες. Η εταιρεία προσφέρει επενδυτικές υπηρεσίες μέσω CFDs με υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία όπως εμπορεύματα, ξένο συνάλλαγμα, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (EFTs), κρυπτονομίσματα και άλλα καθώς επίσης και επενδύσεις σε πραγματικές μετοχές. Δίνοντας μεγάλη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του προσωπικού της, η Libertex έχει καθιερωθεί ως ένας επιτυχημένος και αξιόπιστος χρηματοπιστωτικός οργανισμός.

Πόσο σημαντική είναι η εταιρική κοινωνική ευθύνη για τη Libertex;

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι τεράστιο κεφάλαιο για τη Libertex. Η εταιρεία μας είναι αφοσιωμένη στη στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη και των φορέων που τα περιβάλλουν με αγάπη και φροντίδα. Πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι, ιδίως όμως τα παιδιά, αξίζουν ευκαιρίες και υποστήριξη, και αποτελεί δέσμευση μας το να συνεχίζουμε να αναζητούμε τρόπους για να βοηθήσουμε όπου υπάρχει ανάγκη. Γι’ αυτόν τον λόγο υπογράψαμε πέρσι πρωτόκολλο συνεργασίας με τον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό Hope For Children - CRC Policy Center (HFC) που εδρεύει στην Κύπρο, με στόχο τη διαχρονική στήριξη των ανθρωπιστικών προγραμμάτων και δομών του Οργανισμού, καθώς και την εφαρμογή κοινών δράσεων, στο πλαίσιο της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών. Η Libertex στέκεται αρωγός στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για ένα καλύτερο μέλλον ενάντια των αντίξοων συνθηκών που όλοι βιώνουμε. Επίσης στηρίζουμε διαχρονικά το Ίδρυμα Change One Life στο εξωτερικό που βοηθάει ορφανά παιδιά να βρουν οικογένεια.

Ποιες δράσεις περιλαμβάνει η συνεργασία σας με το Hope For Children;

Ως εταιρεία, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στο Hope For Children, ανταποκρινόμενοι σε κάθε κάλεσμά τους. Πρόσφατα παραδώσαμε δύο αυτοκίνητα για ενίσχυση του στόλου  οχημάτων του Οργανισμού και τα οποία θα βοηθήσουν σημαντικά τους λειτουργούς του Οργανισμού στις μετακινήσεις τους διασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη παροχή των πολύ σημαντικών υπηρεσιών που παρέχονται προς τα παιδιά. Πέρσι, μέρος της χρηματικής δωρεάς που έκανε η Libertex στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τον Οργανισμό, χρησιμοποιήθηκε για την ολική ανακαίνιση ορισμένων      υπνοδωματίων στο «Σπίτι της Ελπίδας» στη Λευκωσία, από την αποξήλωση και το χτίσιμο νέων τοίχων μέχρι την επίπλωση και τη διακόσμηση. Οι ριζικά ανανεωμένοι αυτοί χώροι, μπορούν πλέον να στεγάσουν με ένα πιο ‘ζεστό’ τρόπο τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών που φιλοξενούν, παρέχοντάς τους ένα όμορφο και ασφαλέςπεριβάλλον όπου μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες που τους παρέχει το HFC.  Επίσης, τον περασμένο Απρίλιο, ο νικητής σε      δημοπρασία του φιλανθρωπικού gala dinner που διοργάνωσε το Hope For Children στο Προεδρικό Μέγαρο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον αγώνα Tottenham Hotspur – Manchester United στο ιδιωτικό θεωρείο που διατηρούσαμε ενόσω ήμασταν χορηγοί της Λονδρέζικης ομάδας ενώ άλλοι νικητές επέλεξαν τις υπογεγραμμένες επίσημες εμφανίσεις της FC Bayern, με την οποία η Libertex εξακολουθεί να συνεργάζεται ως Official Platinum Sponsor.            

Η Libertex αναγνωρίστηκε φέτος ως ένας από τους καλύτερους εργοδότες στην Κύπρο, λαμβάνοντας την πιστοποίηση Great Place to Work. Τι σημαίνει αυτό για την εταιρεία;

Η πιστοποίησή μας ως Great Place to Work® μας τιμά και μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Η εταιρική μας κουλτούρα ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να είναι ο καλύτερος εαυτός τους σε ένα φιλικό και χαλαρό χώρο εργασίας. Η αξιοκρατία, η ισότητα και τα θετικά αποτελέσματα μέσω της ομαδικής εργασίας είναι πρωταρχικής σημασίας για το εργασιακό περιβάλλον της Libertex. Γι’ αυτό και βλέπουμε την πιστοποίηση ως μια φυσική εξέλιξη και μία σημαντική αναγνώριση της προσπάθειάς μας για ένα εργασιακό περιβάλλον πρότυπο ασφάλειας, συνεργασίας και παραγωγικότητας.

Πώς θα περιγράφατε την εταιρική κουλτούρα της Libertex;

Η διατήρηση του καλύτερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος σημαίνει ότι έχουμε στο επίκεντρο τα συμφέροντα των εργαζομένων λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο και την ευημερία τους σε κάθε στάδιο της καριέρας τους. Γι’ αυτόν τον λόγο ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί μια κουλτούρα όπου ο κάθε εργαζόμενος νιώθει ως αναπόσπαστο κομμάτι της πετυχημένη ομάδας της Libertex. Δίνουμε κίνητρα στους υπαλλήλους μας διασφαλίζοντας ότι αισθάνονται αφοσιωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας τους και πραγματοποιώντας συνεχείς έρευνες αξιολόγησης και ανατροφοδότησης σε πραγματικό χρόνο που μας βοηθούν να αξιολογήσουμε την προσωπική τους εμπειρία και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία έχουν επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και φυσικά στην κυπριακή. Σε ποιο βαθμό επηρεάζεται ένας κολοσσός επενδυτικών συναλλαγών όπως η Libertex;

Αναμφίβολα, διεθνή γεγονότα μεγάλης κλίμακας όπως η πρόσφατη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία προκάλεσαν παγκόσμιες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς, με τις διαδικτυακές επενδυτικές υπηρεσίες να μην αποτελούν εξαίρεση. Η κυπριακή οικονομία θα δεχτεί κάποιο πλήγμα, ο πόλεμος άλλωστε μαίνεται στη γειτονιά μας, όμως έχει αποδείξει ότι στηρίζεται σε πολύ γερά θεμέλια και θα αποδειχθεί ανθεκτική μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, το ασταθές και άγνωστο περιβάλλον δημιούργησε μια ατμόσφαιρα αβεβαιότητας, καθώς κάποιοι απομακρύνθηκαν από τον παραδοσιακό τραπεζικό τομέα, ο οποίος δεν έδειχνε πλέον τόσο ασφαλής και σταθερός όσο πριν. Η αυξημένη εξάρτηση από την τεχνολογία προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον τομέα του online trading καθώς ο αριθμός των ατόμων που στράφηκε στις διαδικτυακές συναλλαγές αυξήθηκε δραματικά. Οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή έκαναν ακόμα περισσότερους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι το status quo μπορεί να αλλάξει αιφνιδίως οδηγώντας πολλούς στο να αναζητούν νέους τρόπους επένδυσης των χρημάτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ