Διαψεύδονται οι φήμες για το κλείσιμο του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία"

Σε διάψευση των φημών, όπως τις χαρακτηρίζει, που αναφέρονταν στο ενδεχόμενο πώλησης του ιστορικού ξενοδοχείου  «Μεγάλη Βρεταννία», προχώρησε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Λάμψα Α.Ε.

Σε διάψευση των φημών, όπως τις χαρακτηρίζει, που αναφέρονταν στο ενδεχόμενο πώλησης του ιστορικού ξενοδοχείου  «Μεγάλη Βρεταννία», προχώρησε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Λάμψα Α.Ε.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει «πως οι περιφερόμενες «πληροφορίες» περί πώλησης του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», κινούνται στη σφαίρα του φαιδρού και δη σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα και τον ελληνικό τουρισμό, στην οποία δεν χωρούν αστειότητες».

Σημειώνεται ότι χθεσινό δημοσίευμα σε ελληνικό ιστότοπο αναφερόταν σε  "Τίτλους τέλους για το ξενοδοχείο ορόσημο της Αθήνας."

Το δημοσίευμα του ogdoo.gr ανέφερε ότι η «Μεγάλη Βρετανία» μετά από περίπου 150 χρόνια λειτουργίας σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρηματικών κύκλων αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς και περνάει σε επιχειρηματικό αραβικό όμιλο του Κατάρ αντί του ποσού των 700.000.000 ευρώ.

Η «Μεγάλη Βρετανία» είναι ιδιοκτησία της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. που ανήκει στον πανίσχυρο όμιλο του εφοπλιστή Λασκαρίδη στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων τα καζίνα στην Πάρνηθα, στην Ρόδο, στο Βελιγράδι και στα Τίρανα, όπως επίσης και το King George Hotel δίπλα στην Μεγάλη Βρετανία.

Η Ιστορία του ξενοδοχέιου

Το πολυβραβευμένο  5άστερο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της πόλης από το 1874 και είναι σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολυτελείς εμπορικές περιοχές, μουσεία και το επιχειρηματικό κέντρο της πόλης.

Το ξενοδοχείο ιδρύθηκε το 1866 από τον Σάββα Κέντρο με καταγωγή από την Ήπειρο και αρχικά εγκαταστάθηκε σε κτίριο επί των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας. Πρώτος του πελάτης θεωρείται ότι ήταν ο Μπενιζέλος Ρούφος. Το 1874 η ξενοδοχειακή επιχείρηση μετεγκαταστάθηκε στο μέγαρο Αντώνη Δημητρίου που είχε ανεγερθεί το 1842 και στο οποίο στεγάζεται μέχρι και σήμερα. Το 1878 εισήλθε στο μετοχικό σχήμα ο Ευστάθιος Λάμψας.[3]

Κατά το 1888 το ξενοδοχείο ήταν ένα από τα πρώτα κτήρια της Αθήνας που ηλεκτροδοτήθηκε.

Το 2003 το ξενοδοχείο έκλεισε για ένα χρόνο και υπέστη ολοκληρωτική ανακαίνιση (κόστους 112 εκατομμυρίων ευρώ), ώστε να επανέλθει στην παλαιά του δόξα. Το εκσυγχρονισμένο πλέον κτίριο έχει 384 δωμάτια (79 σουίτες), συμπεριλαμβανομένων 2 Βασιλικών Σουιτών εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων, των οποίων η διανυκτέρευση κοστίζει έως και 32.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ