Ο αποπληθωρισμός έφτασε το 2,9% στην Κύπρο τον Αύγουστο

Ο Δείκτης Τιμών του Καταναλωτή σημείωσε πτώση κατά 2,9% τον Αύγουστο σε σχέση με 12 μήνες πριν.

Η Στατιστική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το Δείκτη Τιμών του Καταναλωτή ο οποίος σημείωσε πτώση κατά 2,9% τον Αύγουστο σε σχέση με 12 μήνες πριν.

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Αύγουστο 2020 μειώθηκε κατά 2,9% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019 ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,8%.

 Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2020, σημειώθηκε μείωση 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2019, οι κατηγορίες Μεταφορές και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο παρουσίασαν τις μεγαλύτερες αρνητικές μεταβολές με ποσοστά 11,5% και 8% αντίστοιχα, ενώ θετική μεταβολή είχε η κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (3,8%).
 
Σε σχέση με τον Ιούλιο 2020, η μεγαλύτερη μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (2,2%).
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Μεταφορές (-4,8%).
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2019 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια (-14,8%), ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα οι κατηγορίες Ενέργεια και Τρόφιμα-Αλκοολούχα Ποτά-Καπνός παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μεταβολή με ποσοστά -1,3% και 1,3% αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ