«Κάτοικος» Συνεδριακού η Βουλή για όλο το ΄21 - €500.000 για συντήρηση

Μέχρι το τέλος του νέου έτους στο Συνεδριακό θα συνεδριάζει η Βουλή, εκτός αν η κατάσταση της πανδημίας βελτιωθεί

του Χρίστου Πέτρου

Παράταση φαίνεται πως παίρνει η παραμονή της Βουλή στο Συνεδριακό, μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021. Λόγω της πανδημίας και των μέτρων που προνοούν τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, η Βουλή των Αντιπροσώπων, αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να τελεί μέρος των εργασιών της στο Συνεδριακό μέχρι τον Μάρτιο του 2021, θα παρατείνει την εκεί παραμονή της ουσιαστικά για όσο η κατάσταση της πανδημίας το απαιτεί.

Στον προϋπολογισμό του Σώματος, υπάρχει κονδύλι €500.000 για συντήρηση του Συνεδριακού από τη Βουλή. Το εν λόγω κονδύλι μπήκε στον προϋπολογισμό υπολογίζοντας ετήσια παρουσία του Σώματος στο Συνεδριακό.

Φυσικά όπως δήλωσε στο Εconomy Today, ο Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους, αν η κατάσταση της Πανδημίας το επιτρέψει, τότε είναι πιθανό οι εργασίες να επιστρέψουν εντός του 2021 στο κτήριο της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η διαχείριση του Συνεδριακού ήταν στο Υφυπουργείο Τουρισμού το οποίο εισηγήθηκε την προσωρινή ανάθεση της διαχείρισης του χώρου και του εξοπλισμού του Διεθνές Συνεδριακού Κέντρου, στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ