Μάτσας (ΣΕΚ): Πληθωρισμός απληστίας και υπερκερδών

Συρρικνώνεται ανησυχητικά η μεσαία τάξη τονίζει ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ

Σε πλήρη κινητοποίηση έχουν τεθεί οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά και των συνταξιούχων, των εκπαιδευτικών, των πολύτεκνων και γενικά όσων εκπροσωπούν μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Η ακρίβεια επηρεάζει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των βιοποριστικών αναγκών των πολιτών όπως επισημαίνουν και ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας σημείωσε ότι η κινητοποίηση των συντεχνιών κατά της ακρίβειας προκύπτει από τη διαπίστωση ότι η κοινωνία χρειάζεται στήριξη. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια όπως είπε η οποία απευθύνεται τόσο στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στην Πρόεδρο της Βουλής, τους οποίους καλούμε να διαχειριστούν καλύτερα το συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε ο κ. Μάτσας.

Θα σταλούν εισηγήσεις και στους δυο αυτούς θεσμούς, συνέχισε. Στόχος μας είναι να πείσουμε για την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων. Θα ζητηθεί συνάντηση και ανάλογα με την ανταπόκριση που θα εισπράξουμε θα λάβουμε και τις σχετικές αποφάσεις, ανέφερε. Ερωτηθείς κατά πόσο θα κατεβούν στους δρόμους, ο κ. Μάτσας σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να προκαταλάβει οτιδήποτε, επισημαίνοντας ότι θα αναμένει να δει την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα αξιολογηθούν τα δεδομένα στη συνέχεια.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ σε έντονο ύφος έκανε λόγο για πληθωρισμό της απληστίας και των υπερκερδών, σημειώνοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Το κράτος ανέφερε, πρέπει να ενισχύσει τις πηγές εσόδων του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να επιβληθούν νέες φορολογίες. Επίσης αναφέρθηκε σε ανείσπρακτους φόρους της τάξης των 3 δις, ενώ τόνισε ότι υπήρξαν λανθασμένες αποφάσεις την περίοδο της πανδημίας όσον αφορά στις επιδοτήσεις επιχειρήσεων. Χρειάζονται να ληφθούν τόσο οριζόντια όσο και στοχευμένα μέτρα επισήμανε για να βοηθήσουν την κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου τόνισε ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετέχουν σε αυτή την αντίδραση των συντεχνιών κατά της ακρίβειας. Ο κ. Ματθαίου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ανησυχητική συρρίκνωση της μεσαίας τάξης. Παλαιότερα η μεσαία τάξη ευημερούσε. Σήμερα βλέπουμε χρόνο με το χρόνο να συρρικνώνεται, ανέφερε. Η αύξηση του πληθωρισμού, τα ψηλά επιτόκια επηρεάζουν δυσμενέστατα τη μεσαία τάξη, πρόσθεσε ο κ. Ματθαίου και δεν βλέπουμε έμπρακτα μέτρα στήριξης. Καταλήγοντας ανέφερε ότι θα αναμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους καλέσει για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα, θα κατατεθούν οι εισηγήσεις και αναλόγως της ανταπόκρισης θα δούμε πώς προχωρούμε, ανέφερε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέπλυμα: «Θα κλείσουν δικηγορικά αν δημοσιοποιηθούν ονόματα που έλαβαν πρόστιμα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ