Η «BOOKIECO» ήρθε για να πρωταγωνιστήσει στην κυπριακή αγορά

Ελίζα Νικολάου: «Ως εταιρεία, έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και η στρατηγική της εταιρείας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική ευθύνη»

«Φιλοδοξούμε σύντομα να είμαστε ηγέτης στην επίγεια στοιχηματική αγορά» αναφέρει η marketing manager της «BookieCo» Betting Stores Ltd Ελίζα Νικολάου.

Παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία η κα Νικολάου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το σημαντικότερό τους πλεονέκτημα είναι η πρωτοποριακή μορφή των καταστημάτων τους. Τέλος, αναφερόμενη στις δράσεις ΕΚΕ της «BookieCo» επισημαίνει ότι η εταιρεία διασφαλίζει το υπεύθυνο στοίχημα, ενώ αναπτύσσει δραστηριότητες και σε άλλους σημαντικούς πυλώνες.

Ποια είναι η BookieCo, πότε δημιουργήθηκε και ποιους στόχους έχετε θέσει;

Η «BookieCo» είναι η νέα στοιχηματική εταιρεία που ήρθε για να πρωταγωνιστήσει στην κυπριακή αγορά. Δημιουργήθηκε από ειδικούς με πάνω από 20 χρόνια επιτυχίας στον διεθνή στοιχηματικό τομέα. Μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας, αριθμεί πάνω από 37 υποκαταστήματα σε όλη την Κύπρο και φιλοδοξεί σύντομα να είναι ο ηγέτης στην επίγεια στοιχηματική αγορά.

Η «BookieCo» αδειοδοτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάιο του 2022 και μέχρι σήμερα εργοδοτεί πάνω από 60 άτομα παγκύπρια. O τζίρος που διακινείται στα υποκαταστήματά της είναι διαρκώς αυξανόμενος, έχοντας ήδη αγγίξει τα €2 εκατ. μηνιαίως. Το πολύ υψηλό ποσοστό κέρδους  στους καταναλωτές  σε κάθε απόδοση (margin), είναι και το κύριο μυστικό μάρκετινγκ που έκανε ανάρπαστο το προϊόν μας και ώθησε με εμπιστοσύνη χιλιάδες έμπειρα άτομα της στοιχηματικής βιομηχανίας να εμπιστεύονται να στοιχηματίζουν σε τακτική βάση στα καταστήματα μας. Ο σχεδιασμός της αλυσίδας των καταστημάτων «Bookieco» είναι η τελειοποίηση και η αναβάθμιση στα καταστήματα της επίγειας στοιχηματικής βιομηχανίας. Ο εξειδικευμένος σχεδιασμός, προσφέρει πολυτέλεια και ποιότητα στην εξυπηρέτηση των πελατών μας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την πιο πλήρη στοιχηματική εμπειρία, με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες ακόμα και του πλέον απαιτητικού

πελάτη. Τη φιλοσοφία αυτή υπηρετεί και το σαφέστατα αναβαθμισμένο προϊόν, με τις πλέον δυνατές και καινοτόμες προσφορές προς τους παίκτες, τις ψηλότερες δυνατές αποδόσεις αλλά και το πλουσιότερο δυνατό σε αριθμό αγώνων πρόγραμμα στην αγορά. Μέλημά μας είναι να σεβόμαστε καθώς και να προστατεύουμε τον καταναλωτή γι’ αυτό και στηρίζουμε έμπρακτα το υπεύθυνο στοίχημα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τους κανονισμούς της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Κύπρου.

Που παρατηρείται η μεγαλύτερη στοιχηματική δραστηριότητα στην Κύπρο;

Το ενδιαφέρον του Κύπριου παίκτη περιστρέφεται στις παραδοσιακές του συμπάθειες. Στις προτιμήσεις πρώτη θέση έχει το κυπριακό πρωτάθλημα 1ης κατηγορίας και ακολουθεί από κοντά η Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, μαζί με τις μεγάλες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Το ενδιαφέρον προσελκύουν προφανώς και το ελληνικό πρωτάθλημα, το γερμανικό και οι αγώνες των κορυφαίων ομάδων στην Ιταλία και στην Ισπανία.

Ποιο είναι το προφίλ του μέσου παίκτη στην Κύπρο;

Η πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19) έπληξε καίρια την αγορά του επίγειου στοιχήματος και ώθησε μια μεγάλη μερίδα πελατών 20 – 40, να εξοικειωθεί με το διαδίκτυο, παραγνωρίζοντας τους όποιους κινδύνους αυτό εγκυμονεί κυρίως σε θέματα κοινωνικής απομόνωσης αλλά και εξάρτησης. Ως αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου, ο μέσος Κύπριος παίκτης του επίγειου στοιχήματος είναι πλέον ηλικίας 45+, μέσης οικονομικής επιφάνειας. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια σημαντική στροφή και της κατηγορίας 20 – 40 ετών προς το επίγειο στοίχημα, επαναφέροντας σταδιακά τον παραδοσιακό χαρακτήρα της διασκέδασης και της κοινωνικής συνεύρεσης στα πρακτορεία.

Ποιες καινοτομίες έχετε εισάγει ως στοιχηματική εταιρεία και ποια εύχρηστα εργαλεία διαθέτετε προς όφελος των παικτών;

Πλην της σύγχρονης και πρωτοποριακής μορφής των πρακτορείων μας, που εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή στοιχηματική εμπειρία στον πελάτη, η εταιρεία μας προσφέρει ήδη πρωτοποριακά στοιχηματικά εργαλεία, όπως το BookieBuilder όπου ο παίκτης μπορεί να συνθέσει από μόνος του όλες τις προσφερόμενες ανά παιχνίδι επιλογές, στον συνδυασμό που ο ίδιος επιθυμεί. Ταυτόχρονα, όσο περισσότερες είναι οι εύστοχες επιλογές του σε ένα δελτίο, τόσο μεγαλύτερο είναι το επιπλέον κέρδος σε σχέση με την κανονική πολλαπλασιαζόμενη τιμή, ενώ υπάρχουν και καθορισμένες μέρες ή/και περίοδοι όπου όλα τα βασικά είδη στοιχήματος προσφέρονται σε τιμές που υπερβαίνουν κατά πολύ ακόμα και αυτές της παγκόσμιας αγοράς. Με τις πολύ υποσχόμενες προσφορές, ο πελάτης στην «BookieCo» έχει τη δυνατότητα να κερδίσει πιθανόν πέραν του 25% επιπλέον έναντι του ανταγωνισμού. Η θερμή αγκαλιά της αγοράς ως προς το προϊόν μας είναι το στοιχείο που μας ενδυναμώνει και μας ενθαρρύνει να ανεβάσουμε κι άλλο τις τιμές των αποδόσεων και να επιστρέψουμε μεγαλύτερα κέρδη στους πελάτες μας.

Με ποιο τρόπο προωθείτε και διασφαλίζετε το υπεύθυνο στοίχημα;

Μόνο και μόνο η παρουσία αντιπροσώπων, που στην «BookieCo» επιλέγονται με υπευθυνότητα και προσοχή, εγγυάται την εξασφάλιση όλων εκείνων των ικανών και απαραίτητων συνθηκών ότι στα υποκαταστήματά μας, τηρείται στο ακέραιο κάθε πρόνοια για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό. Αντικείμενο που ούτως ή άλλως αποτελεί και το συντριπτικό πλεονέκτημα του επίγειου δικτύου σε σχέση με το σαφώς πιο ανεξέλεγκτο και δύσκολο να εποπτευθεί διαδίκτυο.

Ποιες δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας έχετε εγκαινιάσει και σε ποιους πυλώνες;

Ως εταιρεία, έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και η στρατηγική της εταιρείας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική ευθύνη, όσον αφορά το σύνολο, τους υπαλλήλους της εταιρείας μας, τους πελάτες μας καθώς και το περιβάλλον. Στην «BookieCo» πιστεύουμε πως το ανθρώπινο δυναμικό μίας επιχείρησης αποτελεί την κινητήρια δύναμη της συνολικής επιτυχίας της, γι’ αυτό και επενδύουμε στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού μας καθώς και των αντιπροσώπων μας. Προωθούμε δίκαιες πρακτικές απασχόλησης, παρέχοντας ασφαλείς και υγιείς συνθήκες εργασίας, ευέλικτα προγράμματα εργασίας και ευκαιρίες ανάπτυξης καριέρας. Γνωρίζοντας τον κίνδυνο που συνδέονται οι δραστηριότητες της επιχείρησής μας, προωθούμε τον υγιή τρόπο παιχνιδιού και την προστασία των παικτών. Στην «BookieCo» αναλαμβάνουμε δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε και όχι μόνο. Στηρίζουμε τον αθλητισμό με έμφαση στις τοπικές αθλητικές και γυναικείες ομάδες, που συνήθως παραμελούνται και δεν τυγχάνουν αντίστοιχης αναγνώρισης και στήριξης. Ως εταιρεία έχουμε λάβει μέτρα για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, την προώθηση της ανακύκλωσης, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού, καθώς και την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας της εταιρείας.

Πόσο επηρεάζουν την αγορά οι υποθέσεις με τα στημένα παιχνίδια;

Τα «στημένα» παιχνίδια δυστυχώς δεν είναι ένα καινούργιο πρόβλημα που απασχολεί τον χώρο του στοιχήματος. Υπάρχουν σίγουρα ενδείξεις πως το πρόβλημα αυτό έχει τα τελευταία χρόνια διογκωθεί, κυρίως λόγω της εύκολης διακίνησης της πληροφορίας μέσω διαδικτύου αλλά και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που αύξησε αναπόφευκτα την τάση εύκολου «πλουτισμού». Τα «στημένα παιχνίδια» είναι μια μάστιγα για την καταπολέμηση της οποίας, εταιρεία και πελάτες είναι στο ίδιο στρατόπεδο. Όσο μειώνονται τα φαινόμενα αυτά, η εταιρεία δύναται να προσφέρει όλο και περισσότερες επιλογές στους πελάτες της, αναβαθμίζοντας το προϊόν της.

Διαβάστε επίσης: Energame: Η Κύπρος αναδεικνύεται ως το ιδανικό επιχειρηματικό περιβάλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ