«Έπεσαν» τα ξημερώματα Facebook και Instagram - Τι συνέβη και κατέρρευσαν

  Τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Μαΐου, χρήστες του Facebook και του Instagram αδυνατούσαν να συνδεθούν με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

  Νέα προβλήματα αντιμετώπισαν για ακόμη μία φορά οι ιστοσελίδες της Meta.

  Τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Μαΐου, χρήστες του Facebook και του Instagram αδυνατούσαν να συνδεθούν με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

  Όταν ο χρήστης επιχειρούσε να συνδεθεί με το Facebook έβγαινε το μήνυμα «sorry, something went wrong», ενώ στο Instagram δεν ανανεωνόταν η ροή των ενημερώσεων. Το Threads παρουσίασε επίσης προβλήματα στη λειτουργία του.

  Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια των προβλημάτων που αναφέρθηκαν.

  Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαρτίου οι εφαρμογές της Meta είχαν αντιμετωπίσει εκτεταμένο πρόβλημα λειτουργίας.

  Τότε μάλιστα το Facebook ανέφερε «παύση λειτουργίας για λόγους συντήρησης».

  Οι νέες αλλαγές στο Messenger

  Από εδώ και στο εξής πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πάτε να στείλετε ένα μήνυμα μέσω της εφαρμογής Messenger της Meta καθώς οι νέες αλλαγές που έρχονται δίνουν τη δυνατότητα στον εκάστοτε συνομιλητή σας να γνωρίζει τι ακριβώς κάνετε.

  Συγκεκριμένα, θα ξέρει ότι οι κουκκίδες που αιωρούνται σημαίνουν ότι πληκτρολογείτε, θα ξέρει πότε έχετε δει τα μηνύματά του και θα ξέρει επίσης αν κάνατε screenshot (στιγμιότυπο οθόνης) συνομιλίες σας τα οποία ήταν ρυθμισμένα να εξαφανιστούν.

  Ναι, ένα από τα χαρακτηριστικά πολλών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων είναι η δυνατότητα να αφήνετε ό,τι έχετε στείλει να λήξει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

  Οι λόγοι για τους οποίους θέλετε να εξαφανίζονται τα μηνύματα είναι δικοί σας, αλλά όταν το χαρακτηριστικό αυτό κυκλοφόρησε στο Facebook Messenger υπήρξε μια προειδοποίηση από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προς όσους μπορεί να προσπαθήσουν να το παρακάμψουν με ένα screenshot.

  Ο ιδρυτής του Facebook έδειξε πώς θα φαινόταν αυτό σε μια συνομιλία μεταξύ του ίδιου και της συζύγου του Priscilla Chan, με την ίδια να ενεργοποιεί την εξαφάνιση των μηνυμάτων και στη συνέχεια να τραβάει ένα στιγμιότυπο οθόνης που είχε ως αποτέλεσμα να αναρτηθεί μια ειδοποίηση στη συνομιλία.

  Πηγή: ot.gr

  Διαβάστε επίσης: Ανάγκη για καινοτόμα φάρμακα αλλά… το ταμείο είναι μείον – Σε αδιέξοδο εκατοντάδες ασθενείς

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ