Υποχώρησε για 5η συνεδρία η Wall Street

Μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Πτώση σημείωσαν οι κύριοι δείκτες της Γουόλ Στριτ, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, την Παρασκευή, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ προκάλεσαν περισσότερες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Η αύξηση της απασχόλησης των ΗΠΑ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη τον Φεβρουάριο, με την οικονομία να δημιουργεί μόνο 20.000 θέσεις εργασίας, προσθέτοντας στα σημάδια για ισχυρή επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας κατά το πρώτο τρίμηνο.
 
Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας ήταν τα πιο αδύναμα από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τα αδύναμα στατιστικά στοιχεία στις ΗΠΑ προστέθηκαν στους οικονομικούς φόβους από την σημαντική πτώση των εξαγωγών της Κίνας και από την υποβάθμιση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των προβλέψεων της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.
 
"Οι άνθρωποι ανησυχούν για τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και την παγκόσμια ανάπτυξη γενικότερα και αυτό ωθεί τις αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα", δήλωσε ο Brent Schutte, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στη Northwestern Mutual Wealth Management Company στο Μιλγουόκι.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας δεν αποτελεί ένδειξη ανησυχίας... Νομίζω ότι η έκθεση για τις θέσεις εργασίας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το κλείσιμο της κυβέρνησης και άλλες εποχιακές στρεβλώσεις", πρόσθεσε.
 
Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 150,33 μονάδες, ή 0,59%, στις 25.322,9 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 20,94 μονάδες ή 0,76% στις 2.727,99 και ο Nasdaq υποχώρησε 53,70 μονάδες ή 0,72% στις 7.367,77.

Ο S&P 500 βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του κατά τον τελευταίο μήνα. Ο δείκτης Dow Jones Transport Average, που παρακολουθείται ιδιαίτερα στενά, έχασε το 1,2%, σημειώνοντας πτώση για 11η συνεχόμενη συνεδρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ