Έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ η τιμή του χαλκού

Τα σχέδια του Μπάιντεν για την αναβάθμιση των υποδομών στις ΗΠΑ και την περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να πυροδοτούν τις προσδοκίες για μεγαλύτερη ζήτηση του βιομηχανικού μεταλλού

Άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σημείωσε ο χαλκός, ο οποίος κατέγραψε ρεκόρ 9 ετών την Παρασκευή, με τα σχέδια του Μπάιντεν για την αναβάθμιση των υποδομών στις ΗΠΑ και την περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να πυροδοτούν τις προσδοκίες για μεγαλύτερη ζήτηση του βιομηχανικού μεταλλού.

Το κλίμα το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου για τον χαλκό  σημείωσε άνοδο 6 σεντς ή 1,5%, για να διαμορφωθεί στα 4,336 δολάρια ανά λίβρα στο Comex. Αυτή η τιμή είναι η υψηλότερη από τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data. Σε εβδομαδίαια βάση ο χαλκός έκανε “άλμα” περίπου 4%.

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, αφού η αύξηση των αποδόσεων του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου άμβλυνε την  ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου για τους επενδυτές.

Ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου έχασε σήμερα 4,20 δολάρια ή 0,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.777,80 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex.

Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε κατά 11 σεντς ή 0,4%, στα  26,08 δολάρια ανά ουγγιά.

Σε εβδομαδιαία βάση χρυσός και ασήμι σημείωσαν μικρές απώλειες περίπου 0,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε άνοδο 2% στα 1.233,10 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας 2% υψηλότερα στην εβδομάδα.

Το παλλάδιο Ιουνίου πρόσθεσε 0,5% για να σημειώσει άλλο ένα ιστορικό υψηλό στα 2.857 δολάρια ανά ουγγιά, με άνοδο περίπου 3% σε εβδομαδιαία βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ