Η Navtex βυθίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 615 μονάδες, με πτώση 2,7%, ενώ έφτασε έως και τις 613,75 μονάδες. 

Απώλειες άνω του 4% για τον τραπεζικό δείκτη, με την αξία των συναλλαγών στα 19 εκατ. ευρώ. Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τιμές των μετοχών και ιδιαίτερα των τραπεζών να βρίσκονται υπό ισχυρές πιέσεις και στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Ο Γενικός Δείκτης έχασε τις 620 μονάδες, έπειτα από την νέα Navtex της Τουρκίας για έρευνες του Oruc Reis νοτίως του Καστελόριζου έως τις 23 Αυγούστου. Λίγο αργότερα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσε πως το τουρκικό σκάφος έφτασε στην περιοχή όπου θα κάνει τις έρευνες, ενώ η Αθήνα απάντησε με αντι-Navtex. 

Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία και για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 615 μονάδες, με πτώση 2,7%, ενώ έφτασε έως και τις 613,75 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19 εκατ. ευρώ.

Απώλειες άνω του 4% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Πειραιώς να υποχωρεί 5,38%, την Alpha Bank 5,2%, την ΕΤΕ 5,3% και την Eurobank 2,8%. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 2,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης 2,94%.

Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (5,96%) και της Μυτιληναίος (4,82%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Υγείας (0,4%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (4,12%) και της Τεχνολογίας (4,1%).

Ανοδικά κινούνται 7 μετοχές, 91 πτωτικά και 4 παραμένουν σταθερές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ