Περισσότερα από $117 δισ. έχασαν σε μια μέρα οι πλουσιότεροι του κόσμου

Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη ο ιδρυτής της Amazon.

Το 2,1% του συνολικού καθαρού πλούτου τους έχασαν οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, καθώς οι αμερικανικές μετοχές στις οποίες είναι εκτεθειμένοι υπέστησαν την μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές του 2019.

Συγκεκριμένα, 21 εκατομμυριούχοι του δείκτη Bloomberg Billionaires Index έχασαν τη Δευτέρα τουλάχιστον $1 δισ. την ώρα που η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ κλιμακώνεται.

Την ίδια ώρα, ο ιδρυτής της τεχνολογικής εταιρίας εμπορίου Amazon Tζεφ Μπέζος, δηλαδή ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, υπέστη και τις μεγαλύτερες ζημιές, καθώς είδε την  περιουσία του να συρρικνώνεται κατά $3,4 δισ., καθώς οι μετοχές του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου έκαναν βουτιά

Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει στα χέρια του $110 δισ.

Οι πλούσιοι του Χονγκ Κονγκ επίσης αισθάνονται τον «πόνο» εννέα εβδομάδων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Η καθαρή αξία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων, που αντλούν την περιουσία τους από εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ εταιρείες, έχει συρρικνωθεί κατά 19 δισ. δολάρια από τις 23 Ιουλίου.

Ακόμη και μετά τη χθεσινή πτώση πάντως, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, εξακολουθούν να ελέγχουν περί τα 5,4 τρισ. δολάρια, με το ποσό να είναι αυξημένο κατά 11% σε σχέση με τις αρχές του έτους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ