Η Apple είναι έτοιμη να αρχίσει τις διαδικτυακές πωλήσεις

Στην Ινδία.

Η Apple Inc. είναι έτοιμη να ξεκινήσει σε απευθείας σύνδεση τις πωλήσεις των συσκευών της στην Ινδία μέσα σε λίγους μήνες, σύμφωνα με πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα, επωφελούμενη από τους νέους κανόνες καθιστώντας την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά smartphone στον κόσμο πιο ελκυστική για τις ξένες μάρκες.

Την Τετάρτη, η Ινδία απάλλαξε τους κανόνες που ανάγκαζαν εταιρείες όπως η Apple να προμηθεύουν το 30% της παραγωγής τους σε τοπικό επίπεδο - μια απαίτηση που ο κατασκευαστής του iPhone άσκησε πιέσεις επί χρόνια - να συμπεριλάβει τις εξαγωγές ως μέρος της απαίτησης.

Αυτός ο κανόνας δημιούργησε πρόβλημα στα σήματα ηλεκτρονικών ειδών επειδή τα περισσότερα από τα προϊόντα και τα εξαρτήματά του κατασκευάζονται στην Κίνα. Η κυβέρνηση επέτρεψε επίσης στους αποκαλούμενους λιανοπωλητές ενιαίας μάρκας να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά καταστήματα πριν από τα φυσικά καταστήματα.

Με τις κλιμακούμενες εμπορικές εντάσεις που προκαλούν ζημιογόνους δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, οι νέοι επενδυτικοί κανόνες του Νέου Δελχί θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην Apple, επιτρέποντάς της να αυξήσει τις πωλήσεις στη χώρα και ενδεχομένως να την βοηθήσει να μειώσει την υψηλή εξάρτησή της από την Κίνα δημιουργώντας μια εναλλακτική αλυσίδα εφοδιασμού Ινδία.

Η εταιρεία συσκευών και υπηρεσιών της Cupertino, με έδρα την Καλιφόρνια, θα ξεκινήσει την πώληση των ηλεκτρονικών υπολογιστών iPhone, iPads και Apple Mac online τους επόμενους μήνες. Ενισχύει επίσης την τοποθεσία του Μουμπάι του πρώτου καταστήματός της στην Ινδία - που πιθανόν να ανοίξει το επόμενο έτος - δήλωσε το πρόσωπο, ζητώντας να μην προσδιοριστούν τα στοιχεία ως εμπιστευτικά. Η πώληση στο διαδίκτυο θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την Apple σε μια χώρα όπου τα πλαστά προϊόντα αφθονούν σε διαδικτυακές πλατφόρμες αυξάνοντας τη δυσπιστία των αγοραστών.

Ορισμένες από τις παλαιότερες συσκευές του κατασκευαστή τηλεφώνου συναρμολογούνται από τον εργολάβο της Ταϊβάν Wistron Corp. σε εργοστάσιο στο Bangalore, ενώ ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συμβολαίου στον κόσμο, Foxconn Technology Group, δοκιμάζει τη συναρμολόγηση του τελευταίου iPhone X της Apple σε εργοστάσιο κοντά στο Chennai.

Η Apple κατέχει αμελητέο μερίδιο στην αγορά των smartphone της Ινδίας, καθώς οι υψηλές τιμές της και τα έντονα τιμολόγια εισαγωγής που φθάνουν μέχρι και 20% τα προϊόντα της ξεπερνούν τους μέσους Ινδιάνους. Οι πωλήσεις των εικονικών iPhones μειώθηκαν δραματικά το 2018 και στις αρχές του 2019, αναγκάζοντας τον κατασκευαστή τηλεφώνων να προσφέρει απότομες εκπτώσεις ακόμη και στα πιο πρόσφατα μοντέλα του.

Η Ινδία με 1.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους είναι η τελευταία μεγάλη αγορά για τους κατασκευαστές smartphones και οι νέοι κανόνες ανοίγουν το δρόμο για την Apple να ελέγχει το δικό της λιανικό εμπόριο και το branding, τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και εκτός σύνδεσης. Επί του παρόντος, πωλεί μέσω καταστημάτων franchisee και μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών λιανικής πώλησης όπως η Amazon India και η Walmart-owned Flipkart Online Services Pvt.

Η διαδικτυακή λιανική αγορά της Ινδίας αυξάνεται και τα smartphones αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι των πωλήσεων των εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου. Πάνω από το ένα πέμπτο των τηλεφώνων που πωλούνται στη χώρα είναι μέσω διαδικτυακών καναλιών και μέσω απευθείας πωλήσεων, η Apple θα μπορούσε να κερδίσει μεγαλύτερη αφοσίωση στους πελάτες και ακόμη και το πεδίο παιχνιδιού με κινέζικα εμπορικά σήματα όπως η Xiaomi και η OnePlus, τα οποία έχουν κερδίσει δημοτικότητα στην αγορά σε επιθετικές online στρατηγικές πώλησης.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ