Η Amazon μπαίνει βαθύτερα στην κινεζική αγορά ενόψει Black Friday

H συνεργασία θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του Δεκεμβρίου.

Η Amazon.com Inc προχώρησε σε εταιρική συνεργασία με γνωστή εφαρμογή smartphone ου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις φτηνές προσφορές που παρέχει, σε μια συμφωνία που έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του έτους.

Όλα αυτά γίνονται με σκοπό να δελεάσουν τους Κινέζους καταναλωτές κατά τη διάρκεια του Black Friday.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Amazon προχώρησε σε μια σημαντική στρατηγική κίνηση με το άνοιγμα καταστήματος στην διαδικτυακή πλατφόρμα Pinduoduo Inc., που θεωρείται το νούμερο 3 online κατάστημα λιανικής πώλησης της Κίνας μετά την Alibaba Group Holding Ltd, και την JD.com Inc.

Ξεκινώντας από τις 28 Νοεμβρίου, θα προσφέρεται στους Κινέζους καταναλωτές μια γκάμα από προϊόντα του εξωτερικού- από πολυτελή ρολόγια μέχρι κονσόλες της Nintendo. Ήδη, οι πωλήσεις προϊόντων ενόψει Black Friday έχουν αρχίσει να αυξάνονται κατακόρυφα και αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Η PDD και η Amazon δήλωσαν ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του Δεκεμβρίου, ενώ σύμφωνα με την Amazon, το κατάστημα αυτό που θα αναδυθεί εντός της κινεζικής αγοράς, θα διαθέσει περίπου 1000 επώνυμα ξένα προϊόντα προς πώληση.

Σε γενικές γραμμές, οι αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες κινεζικές εταιρείες. Ενδεικτικό παράδειγμα, είναι το γεγονός ότι τον Ιούλιο, η Amazon τερμάτισε τις δραστηριότητες της στην κινεζική αγορά. Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να προσφέρει ορισμένες από τις υπηρεσίες της και φιλοδοξεί να πετύχει και άλλα .

Αν και γενικά οι Κινέζοι καταναλωτές είναι συνηθισμένοι να στηρίζουν και να προτιμούν την ντόπια παραγωγή και προϊόντα, δεν θα έλεγαν όχι σε (φτηνά) προϊόντα από το εξωτερικό, που ενδεχομένως να βρουν κατά τη διάρκεια του Black Friday. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει την Amazon να αποκτήσει ακόμα περισσότερη δημοτικότητα.

Σύμφωνα με τον Michael Norris, Διευθυντή Έρευνας και Στρατηγικής του Συμβουλευτικού Γραφείου AgencyChina, “η συμφωνία αυτή λειτουργεί με δυσανάλογο τρόπο, υπέρ της Pinduoduo. Η θεωρεία αυτή αποκτά περισσότερη αξιοπιστία, αν υπολογίσουμε το γεγονός ότι οι καταναλωτές έχουν μπροστά τους μια γκάμα από επιλογές εγνωσμένων προϊόντων από το εξωτερικό. Αυτό και μόνο είναι ικανό να επιταχύνει τα εσωτερικά σχέδια για περαιτέρω δραστηριοποίηση στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο".

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ