Η Ρωσία στέλνει τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου στην Κίνα

Πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο της Gazprom μέχρι σήμερα.

Σημαντικές εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Νότια Κίνα θα πραγματοποιεί από εδώ και στο εξής η Ρωσία μέσω της κρατικής εταιρίας Gazprom.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο αγωγός μήκους άνω των 3.000 χιλιομέτρων ο οποίος αποτελεί το μέγα σύμβολο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, θα αρχίσει να μεταφέρει προς τα ανατολικά σύνορα τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου από τα γιγαντιαία αποθέματα της Ρωσίας προς τις ανατολικές περιοχές, την ώρα οι σχέσεις με την δύση επιδεινώνονται συνεχώς.

Στην συνέχεια θα συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου της Κίνας προκειμένου να προμηθεύσει με καύσιμα όλες τις περιοχές μέχρι την ανατολική ακτή και να βοηθήσει στην ικανοποίηση των όλο και αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών.

Η Gazprom PJSC, ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας, υπέγραψε τη σύμβαση ύψους $400 δισ. για την προμήθεια 38 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως για 30 χρόνια με την China National Petroleum Corporation το 2014.

Οι υπογραφές έπεσαν μετά από τουλάχιστον μια δεκαετία διαπραγματεύσεων και αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ρωσικής εταιρίας μέχρι σήμερα.

Η Gazprom  σχεδιάζει να ξεκινήσει με παραδόσεις 10 εκ. κυβικών μέτρων ημερησίως και στοχεύει στην επίτευξη μέγιστης δυναμικότητας έως το 2025, ενώ οι ελάχιστες εξαγωγές προς την Κίνα μέσω του αγωγού θα είναι 5 δισ. κυβικά μέτρα το 2020, 10 δισ. κυβικά μέτρα το 2021 και 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2022, σύμφωνα με την εταιρεία.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ