ΗΒ: Έρχονται αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Τι περιλαμβάνουν οι «πολιτικές κοινωνικής απομάκρυνσης» της βρετανικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης αυστηρότερων μέτρων για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού , ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε ότι σχεδιάζει να «κλείσει τους κατοίκους στα σπίτια τους».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε ότι αφορά το Λονδίνο δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για περιορισμό του δικτύου συγκοινωνιών ούτε επίσης ενδείξεις για μειώσεις των δρομολογίων εκτός της πόλης, ενώ εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι «μόνο ένα άτομο από κάθε οικογένεια θα δικαιούται να κυκλοφορεί έξω από το σπίτι του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Επιπλέον, ο Βρετανός Πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει αυστηρά μέτρα ειδικά στο Λονδίνο αφού αποτελεί το κέντρο της πανδημίας. Τα εν λόγω μέτρα χαρακτηρίζονται ως «πολιτικές κοινωνικής απομάκρυνσης», και κάποια από αυτά περιλαμβάνουν το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων. Επίσης, ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι «λαμβάνονται προσπάθειες για να εργάζονται όσο πιο πολλοί εργαζόμενοι γίνεται από το σπίτι τους».

Η βρετανική κυβέρνηση αφού δέχτηκε δριμύ κριτική ότι καθυστέρησε να λάβει μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τώρα κάνει αγώνα με το χρόνο για να περιορίσει τη εξάπλωση του, ενώ τα θύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τα 103. Την ίδια ώρα, αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στο Λονδίνο.

Τέλος, οι υπηρεσίες μεταφορών στο Λονδίνο ανακοίνωσαν το κλείσιμο 40 σταθμών του ηλεκτρικού της πόλης, ενώ καλούν τους πολίτες να κάνουν τα «απολύτως απαραίτητα ταξίδια αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις».

 

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ