Πάνω από $640 δισ. σε κρυπτονομίσματα «έγιναν καπνός»

Βουτιά σε χαμηλό 10μήνου πραγματοποίησε η αγορά κρυπτονομισμάτων, με το ether το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin, σημείωσε πτώση κατά 8.9% την Παρασκευή. 

Πηγή: Bloomberg

Όσον αφορά στον «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων, το bitcoin, η αξία του μειώθηκε κατά 2,1%. Την ίδια ώρα, η κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων η οποία παρακολουθούνται από την πλατφόρμα CoinMarketCapp.com, συρρικνώθηκε στα 197 δισ. δολάρια, 640 δισ. δηλαδή χαμηλότερα από το υψηλό του Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι η πτώση των κρυπτονομισμάτων είναι ιδιαιτέρως έντονη, καθώς αυτά υποχωρούν τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, με τις ανησυχίες ότι η ευρύτερη υιοθέτηση τους θα πάρει περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο, να εντείνεται.  

Την ίδια ώρα, οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ ανέστειλαν την διαπραγμάτευση δύο παραγώγων τα οποία συνδέονται με κρυπτονομίσματα σε όρους στοιχείων ενεργητικού, κάτι που κάθε άλλο παρά βοήθησε στη σταθεροποίηση. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι σήμερα το Bitcoin βρίσκεται σε τροχιά πτώσης, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 1,4%, το ether πτώση 3,1%, το litecoin πτώση 3,1%, ενώ τo ripple σημειώνει επίσης αρνητική κίνηση κατά 3,7%.