Με άδεια χέρια θα μείνουν τα Χριστούγεννα όσοι παράγγειλαν Amazon Echo

Πρόβλημα στη διαθεσιμότητα αντιμετωπίζει το πλέον αναγνωρίσιμο προϊόν της Amazon.

Πηγή: Bloomberg

Ένα βήμα πριν την πλήρη απογοήτευση βρίσκονται όσοι από τους καταναλωτές ήλπιζαν ότι θα παραλάβουν πριν από τα Χριστούγεννα τα «έξυπνα» ηχεία της Amazon τα οποία έχουν παραγγείλει. 

Η εταιρεία δημιούργησε την κατηγορία «έξυπνων» ηχείων Echo το 2014, και αποτελούν μια κομψή πλαστική στήλη που επιτρέπει στους χρήστες να ακούν μουσική, να μαθαίνουν τον καιρό ή τις ειδήσεις και να ελέγχουν μια σειρά ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών.

Σε αρκετά από τα ηλεκτρονικά καταστήματα της εταιρίας στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη διάφορα μοντέλα της σειράς των gadget που λειτουργούν με Alexa, έχουν εξαντληθεί. Έτσι, η αποστολή προς τους πελάτες αναμένεται να καθυστερήσει μέχρι ρον Ιανουάριο ή και ακόμα περισσότερο για ορισμένες περιοχές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί επί της ουσίας τη «ναυαρχίδα» της Amazon για την εορταστική περίοδο, ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα έπρεπε. 

Η εταιρεία δήλωσε το προηγούμενο διάστημα ότι πώλησε «εκατομμύρια» συσκευές Echo παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διακοπών των Ευχαριστιών και της Κυριακής Δευτέρας. 

Στις ΗΠΑ, πάντως η διαθεσιμότητα μιας από τις εκδοχές του προϊόντος, του Echo Spot, όπως εμφανίζεται στη σελίδα, αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου. Άλλα μοντέλα εμφανίζοντα ως διαθέσιμα για την τρέχουσα εβδομάδα ή στην περίπτωση του Echo Plus την επόμενη. 

Το Echo Dot εμφανίζεται ως μη διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές χώρες, με τις εκτιμώμενες ημερομηνίες παράδοσης να κυμαίνονται από τον Ιανουάριο στη Βρετανία μέχρι τον Απρίλιο στη Γερμανία.