Σε γενικές γραμμές το Bitcoin πάει καλά

Τι εκτιμούν οι αναλυτές.

Ποιοι νομίζετε πως έκαναν θεαματική μεταστροφή και πλέον έχουν γίνει «ταύροι» στο Bitcoin; Οι αναλυτές του Bloomberg! Απίστευτο; Για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ το πίστευα, μέχρι που είδα το βίντεο. Δεν μιλάμε για την άποψη κάποιου καλεσμένου σε εκπομπή, αλλά για την Abigail Doolittle, την αναλύτρια του ίδιου του καναλιού.

Η Abigail εξήγησε στους τηλεθεατές πως ίσως δούμε μεγαλύτερη υποχώρηση, λίγο κάτω από τα 5.000 δολάρια. Σε αυτή την τιμή θα είναι επώδυνο, όπως παραδέχεται, αλλά εκεί βρίσκεται ο κινητός μέσος των 200 εβδομάδων, ο οποίος έχει λειτουργήσει σαν ανάχωμα τις προηγούμενες φορές που συναντήθηκε με την τιμή του Bitcoin (λευκή καμπύλη). Ωστόσο, μακροχρόνια το μήνυμα είναι «bullish», είπε η παρουσιάστρια του Bloomberg. «The long term message is bullish for Bitcoin» είναι ακριβώς τα λόγια της.

Για όσους δεν παρακολουθούν το Bloomberg, να τους ενημερώσουμε πως η Doolittle δεν αποτελεί μια απλή παρουσιάστρια, μια ακόμα όμορφη παρουσία στο γυαλί. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του καναλιού το 2015, είχε περάσει από κορυφαίες θέσεις σε επενδυτικές εταιρείες της Wall Street.

Το κακό με την δήλωση της Abigail είναι πως μας έφερε σε αμηχανία. Εμείς τι παραπάνω να πούμε μετά από αυτό;

Το Wharton School of Finance ξεκινάει μαθήματα για το Bitcoin​ 

Για τον Πρόεδρο Donald Trump ότι έχει ταχθεί κατά του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, τα έχουμε πει. Έκανε δημόσια γνωστή την άποψη του με τον προσφιλή του τρόπο το καλοκαίρι. Από το Twitter. Θεωρεί πως δεν είναι χρήματα, πως η αξία τους είναι εξαιρετικά ασταθής και βασίζεται σε κοπανιστό αέρα. 

Αυτό έγινε μία φορά, με την ευκαιρία της εξέτασης από την Γερουσία του Libra. Ο Trump όμως αναφέρεται πολύ συχνά, εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα άλλο θέμα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Με κάθε ευκαιρία δηλώνει το πόσο υπερήφανος είναι για το Wharton School of Finance, του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, από όπου έχει αποφοιτήσει.

Με το δίκιο του, καθώς η Wharton αποτελεί την παλαιότερη πανεπιστημιακή σχολή επιχειρήσεων του κόσμου. Η είδηση όμως που έρχεται από εκεί, είναι πως πλέον αρχίζει να προσφέρει στους φοιτητές της μαθήματα για την τεχνολογία του Blockchain και το Bitcoin. Το course έχει διάρκεια 7 εβδομάδων, με αναγνωρισμένους καθηγητές και ηγέτες του κλάδου και φιλοδοξεί να συνδυάσει ακαδημαϊκού τύπου γνώσεις με επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε, είναι αν το έχει μάθει ο Πρόεδρος ακόμα! 

Το Bitcoin ως αποταμίευση 

Οι ενάντιοι των κρυπτονομισμάτων συνέχεια παρουσιάζουν τους υποστηρικτές και κάτοχους Bitcoin ως αφελή θύματα. Βέβαια, αυτούς τους χαρακτηρισμούς δεν τους χρησιμοποιούν πάντα. Μόνο όταν είναι ευγενικοί. Ωστόσο, από ότι φαίνεται η πραγματικότητα των αριθμών που υπερέχει έναντι οποιασδήποτε υποκειμενικής εκτίμησης, δεν συμφωνεί μαζί τους.

Πριν από ένα εξάμηνο είχαμε παρουσιάσει το Bitcoin ως αποταμιευτικό προιόν, αποδεικνύοντας πως συνέφερε να αποταμιεύσεις Bitcoin έναντι οποιουδήποτε άλλου νομίσματος.

Τότε μας κατηγορήσανε για μεροληψία. Πως οι υπολογισμοί μας έγιναν όταν η αγορά των crypto ήταν ψηλά. Εμείς όμως συνεχίζουμε το την πειραματική διαδικασία, γιατί οι θεωρίες και οι απόψεις μπορούν να ανατραπούν. Τα πειράματα ποτέ. Μόνο επεκτείνονται. Χωρίς πειραματικές αποδείξεις, χωρίς συνεχή έρευνα και επαλήθευση, τα οικονομικά θυμίζουν περισσότερο θεολογία μετά εξισώσεων, παρά φυσικοχημεία. Και εμείς δεν το θέλουμε αυτό. Τουλάχιστον όχι όταν πρόκειται να τοποθετήσουμε τα χρήματα μας.

Η εποχή ευνοεί για το νέο πείραμα, μια που τώρα όχι μόνο το Bitcoin βρίσκεται σε πτώση, αλλά βρίσκεται και στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου εξαμήνου.

Σενάριο Α: Αν είχαμε βάλει στην άκρη κάθε εβδομάδα 100 δολάρια τον τελευταίο χρόνο, θα είχαμε βάλει στην άκρη 5.300 δολάρια, τα οποία σήμερα θα ήταν 7.885 δολάρια. Θα είχαμε δηλαδή μια απόδοση 48,79%.

Σενάριο Β: Κάνουμε το ίδιο για τα τελευταία 2 χρόνια ακριβώς, δηλαδή πολύ κοντά στο ανώτατο σημείο που έχει φτάσει ποτέ το Bitcoin. Με άλλα λόγια ουσιαστικά ξεκινάγαμε την αποταμίευση στην πιο άτυχη στιγμή όλων των εποχών, θα είχαμε βάλει στην άκρη 10.500 δολάρια και θα είχαμε σήμερα 13.271. Απόδοση 26,39%.

Σενάριο Γ: Αν το υπολογίσουμε για την τελευταία 5ετία, τα νούμερα βέβαια εκτοξεύονται. Όποιος το είχε κάνει, είδε τα χρήματα του να έχουν υπερδεκαπλασιαστεί. Θα είχε τοποθετήσει 26.100 δολάρια και σήμερα θα είχε 294.996 δολάρια.

Μπορείτε να κάνε τους υπολογισμούς και μόνοι σας, από το https://dcabtc.com/

Τελικά, τα αφελή θύματα που έχουν πιστέψει στο Bitcoin, δεν τα πάνε και τόσο άσχημα…

Πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ