Κρυπτονομίσματα: $600 δισεκατομμύρια, έγιναν καπνός!

Σε περισσότερα από 600 δις δολάρια ανέρχονται οι απώλειες των κρυπτονομισμάτων, με τη συνολική τους αξία να υποχωρεί στο 1,9 τρις δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της CoinGecko, που παρακολουθεί την πορεία 7.000 κερμάτων

Σε περισσότερα από 600 δισ. δολάρια ανέρχονται οι απώλειες των κρυπτονομισμάτων, με τη συνολική τους αξία να υποχωρεί στο 1,9 τρις δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της CoinGecko, που παρακολουθεί την πορεία 7.000 κερμάτων. Το Bitcoin υποχώρησε περίπου 11% σήμερα υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων, 25.000 δολάρια κάτω από τα επίπεδα-ρεκόρ του Απριλίου.

Η πτώση αυτή αποδίδεται σε μια σειρά παραγόντων που κυμαίνονται από την κριτική για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του Bitcoin στην ενεργειακή χρήση που έκανε ο κάποτε υπέρμαχος του κρυπτονομίσματος Ιλον Μασκ, μέχρι τον κίνδυνο αυστηρότερου ρυθμιστικού πλαισίου σε μια αγορά που αποκαλείται «Αγρια Δύση» των επενδύσεων. Ωστόσο, υπάρχει και το κομάτι της ρευστοποίησης κερδών καθώς μερίδα της αγοράς επιθυμεί να πάρει μέρος των τεράστιων πρόσφατων κερδών. «Το επίπεδο των 40.000 δολαρίων είναι κρίσιμο για το Bitcoin και μια πτώση κάτω από το 30.000 δολάρια δεν αποκλείεται,» υποστηρίζει ο Τζέφρι Χέιλι, αναλυτής στην Oanda.

Η αξία των κρυπτονομισμάτων διέσπασε το φράγμα των 2 τρισ. δολαρίων στις αρχές Απριλίου, για πρώτη φορά στην ιστορία, διπλασιάζοντας την αξία τους σε διάστημα περίπου δύο μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η οικονομική σταθερότητα, οι ξένες γλώσσες και η σούβλα έφεραν 11 εταιρείες στην Κύπρο

Από τεχνικής άποψης, το Bitcoin διέσπασε το μέσο όρο διακύμανσης των 200 ημερών και η υποχώρησή του στον μέσο όρο των 120 ημερών είναι η μεγαλύτερη από το 2020, σύμφωνα με τον Μάικ Μαγκλόουν, αναλυτή του Bloomberg Intelligence. Ο ίδιος βλέπει την τιμή του Bitcoin να διαμορφώνεται γύρω στον μέσο όρο του 2021 στα 49.000 δολάρια. Στα προθεσμιακά του Bitcoin, η τεχνική ανάλυση βλέπει ένα αρνητικό μοτίβο το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη εξασθένιση στο μέλλον.

Η αναλογία Bitcoin/χρυσού υποχώρησε στα χαμηλότερα από τις αρχές Φεβρουαρίου λόγω της μεγαλύτερης επιφυλακτικότητας που δείχνουν οι επενδυτές απέναντι στα κερδοσκοπικά ενεργητικά και της οικονομικής ανάκαμψης παγκοσμιως.

Το Ether –το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα- βρέθηκε στο στόχαστρο επίσης, διακόπτοντας το πρόσφατο ράλι της τιμής του. Αναλυτές της αγοράς κρυπτονομισμάτων τονίζουν πως «πρέπει να κάτσει η σκόνη» από την πρόσφατη αναταραχή.

ΠΗΓΗ: Bloomberg / o.t gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ