Προειδοποίηση της βρετανικής FCA για τα κρυπτονομίσματα

Η FCA επίσης προειδοποίησε τους τυχόν επενδυτές για την κερδοσκοπική φύση των κρυπτονομισμάτων, επισημαίνοντας πως μπορεί να χάσουν όλα τα χρήματά τους χωρίς ικανότητα ανάκτησής τους.

Η FCA (Financial Conduct Authority) ανέφερε πως «ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα στάνταρ, κάτι που τις οδηγεί στην απόσυρση των αιτήσεων εγγραφών τους»

Οι ρυθμιστές των βρετανικών αγορών αναφέρουν πως σημαντικός αριθμός εταιρειών κρυπτονομισμάτων αποσύρουν τις αιτήσεις εγγραφής στα “κιτάπια” των αρχών μετά από την αποτυχία τους προς συμμόρφωση με τα στάνταρ πάταξης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η FCA (Financial Conduct Authority) ανέφερε πως «ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα στάνταρ, κάτι που τις οδηγεί στην απόσυρση των αιτήσεων εγγραφών τους». Η FCA ανέφερε πως επεκτείνει την περίοδο εγγραφής για τις εταιρείες αυτές από την 9η Ιουλίου 2021 στην 31η Μαρτίου του 2022. Η εγγραφή στο πρόγραμμα θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά όσο μελετάται η αίτησή τους.

Οι εταιρείες οι οποίες δεν λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα μπορεί να διερευνηθούν και να διωχθούν ποινικά από τις αρχές εάν συνεχίσουν τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα. 

Η FCA επίσης προειδοποίησε τους τυχόν επενδυτές για την κερδοσκοπική φύση των κρυπτονομισμάτων, επισημαίνοντας πως μπορεί να χάσουν όλα τα χρήματά τους χωρίς ικανότητα ανάκτησής τους μέσω νομικών διαδικασιών, είτε η εταιρεία έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα της FCA, είτε όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ