Η Κύπρος είναι η δεύτερη "πιο έτοιμη χώρα στον κόσμο για κρυπτονομίσματα"

Η Κύπρος δείχνει να κατέχει την δεύτερη θέση ανάμεσα σε 76 χώρες στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών που είναι πιο έτοιμες να δεχτούν τα ψηφιακά νομίσματα.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Η Κύπρος κατέχει την δεύτερη θέση στην κατάταξη των χωρών που αξιολογούνται ως οι πιο έτοιμες να δεχτούν τα ψηφιακά νομίσματα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βάσει της έρευνας της CryptoHead.

Συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει ότι η Κύπρος κατατάσσεται δεύτερη με βαθμολογία 6,47/10, γεγονός που οφείλεται κυρίως στα 33.941 άτομα ανά 100.000 που έχουν αναζητήσει στο Google  λέξεις σχετικές με κρυπτονομίσματα τον τελευταίο χρόνο, κάτι το οποίο αποτελεί και το υψηλότερο αριθμό από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο.

Στην σχετική κατάταξη την πρώτη θέση κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 7.13/10, η Κύπρος κατέχει την δεύτερη θέση με 6.47/10 και ακολουθούν η Σιγκαπούρη με 6.3/10, το Χονγκ Κονγκ με 6.27/10 ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει την πέμπτη θέση με 6.06/10. 

Αναφέρεται επίσης ότι η Κύπρος επιτρέπει επίσης την κυριότητα και τη χρήση κρυπτονομισμάτων ενώ υπήρξε αύξηση κατά 139,6% στις διαδυκτιακές αναζητήσεις που αφορούν κρυπτονομίσματα κατά τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με την έρευνα η Κύπρος βρίσκεται στην 2η θέση, σε σύνολο 76 χωρών που είναι πιο «έτοιμες για κρυπτονομίσματα». Ο δείκτης Crypto Ready 2021 της Crypto Head εξετάζει τον αριθμό των ATM σε κάθε χώρα και την προσβασιμότητά τους, τη νομιμότητα των κρυπτονομισμάτων και το κατά πόσον οι τράπεζες μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά νομίσματα, καθώς και τον αριθμό των διαδικτυακών αναζητήσεων για όρους που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ