Ξαναπήρε τα πάνω του το Βitcoin - Σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο εβδομάδων

Μερίδα αναλυτών εκτιμάει ότι η τιμή του μπορεί στο τέλος του 2021 να φτάσει τα 53.000 με 55.000 δολάρια, ωστόσο οι εκτιμήσεις για την πορεία του bitcoin είναι διφορούμενες

Το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων αναρριχήθηκε η τομή του bitcoin που ανήλθε σήμερα στα 51.000 δολάρια, παίρνοντας ώθηση από το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς χρηματαγορές.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα το τελευταίο διήμερο έχει ενισχυθεί περίπου κατά 4% και νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Ασίας, άγγιξε τα 51.524 δολάρια.

Το Ether βρίσκεται κοντά στα 4.100 δολάρια.

Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου έχει βελτιωθεί και αυτό είναι φανερό και από το χθεσινοβραδινό κλείσιμο του S&P500 που κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ στο κλείσιμο. Όπως σημειώνει το Bloomberg, μένει να δούμε αν η υποχώρηση της ρευστότητας της κεντρικής τράπεζας (Fed) θα φέρει μεγαλύτερες προκλήσεις για τη ζήτηση κρυπτονομισμάτων.

Παρά την ανοδική τάση το τελευταίο συνεδριάσεων εντούτοις οι εκτιμήσεις για την πορεία του κρυπτoνομίσματος είναι διφορούμενες. Μια τεχνική ανάλυση δείχνει ότι το Bitcoin έχει φτάσει στο ανώτερο επίπεδο βάσει του μέσου όρου των 20 τελευταίων συνεδριάσεων.

Από την άλλη μερίδα αναλυτών εκτιμάει ότι η τιμή του μπορεί στο τέλος του 2021 να φτάσει τα 53.000 με 55.000 δολάρια.

Από τις αρχές του χρόνου η τιμή του έχει ενισχυθεί σχεδόν 76% και το 2021 θα αποτελέσει την τρίτη διαδοχική χρονιά με κέρδη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ