Η μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων $4,5 δισ.

Οι αρχές κατάφεραν να κατασχέσουν τα 3,6 δισεκατομμύρια από τα συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν κλαπεί, έπειτα από επίθεση χάκερ σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος πριν από περίπου 6 χρόνια.

Τη μεγαλύτερη υπόθεση κλοπής κρυπτονομισμάτων στην ιστορία, κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αρχές στις ΗΠΑ.

Zευγάρι συνελήφθη για ξέπλυμα 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με bitcoin. Οι δυο τους φέρεται να συνεργάστηκαν προκειμένου να ξεπλύνουν 119.754 Bitcoin, αξίας περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω χρηματικό ποσό είχε κλαπεί έπειτα από παραβίαση στα συστήματα της Bitfinex, ενός εικονικού ανταλλακτηρίου συναλλάγματος, από χάκερ πριν από περίπου έξι χρόνια.

Οι αρχές κατάφεραν να κατασχέσουν τα 3,6 δισεκατομμύρια από τα συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν κλαπεί τότε σε bitcoin.

Οι δράστες

Πρόκειται για τον 34χρονο Ίλια Λιχτενστάιν με αμερικανική και ρωσική υπηκοότητα καθώς και τη σύζυγό του Χέδερ Μόργκαν, (31 ετών) η οποία είναι  δημοσιογράφος και οικονομολόγος. Το ζευγάρι συνελήφθη στη Νέα Υόρκη.

Και οι δύο βρίσκονται τώρα, αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 20 έτη. Σε μία πρώτη ακρόαση, ο δικαστής έκρινε ότι ο Λιχτενστάιν θα μπορούσε να βρίσκεται σε κατ’ οίκον κράτηση με εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ το αντίστοιχο ποσό για την Μόργκαν ορίστηκε στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται μάλιστα, πως κατά τη διάρκεια των ερευνών που διεξήχθησαν στο σπίτι του ζευγαριού, βρέθηκε ένας φάκελος με τίτλο «ιδέες διαβατηρίου». Περιείχε πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση πλαστών ταυτοτήτων.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως για τον λόγο αυτό, πως δεν θα έπρεπε να δοθεί εγγύηση για τους κατηγορούμενους καθώς είναι επικίνδυνοι φυγής αφού εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε τεράστια χρηματικά ποσά. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Λιχτενστάιν υποστήριξε πως ότι ο πελάτης του δεν είχε την πρόθεση να διαφύγει. Στήριξε μάλιστα, τα λεγόμενά του στο γεγονός πως ήδη, από το Νοέμβριο το ζευγάρι γνώριζε πως διεξάγονται έρευνες σε βάρος του αφού ενημερώθηκε από έναν πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου και παρόλα αυτά, κανένας από τους δύο δεν τράπηκε σε φυγή.

Πηγή: newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ