Τα κατεψυγμένα έμβρυα της μεγαλύτερης ληστείας crypto στην ιστορία

Τα κατεψυγμένα έμβρυα των σύγχρονων Μπόνι και Κλάιντ και το σκάνδαλο με τα crypto.

Τα κατεψυγμένα έμβρυα, είναι ο λόγος για τον οποίο το ζευγάρι που κατηγορείται για ένα «εξαιρετικά περίπλοκο» σχέδιο ξεπλύματος 4,5 δισ. δολαρίων σε κλεμμένα bitcoin, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ύποπτοι διαφυγής… Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο συνήγορος ζευγαριού.

Σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Σάμσον Ένζερ, υπογράμμισε ότι ο Ίλια Λιχτενστάιν, 34 ετών και η σύζυγός του, Χέδερ Μόργκαν, 31 ετών, οι σύγχρονοι Μπόνι και Κλάιντ των κρυπτονομισμάτων, δεν πρέπει να θεωρούνται ύποπτοι διαφυγής καθώς θέλουν να μείνουν κοντά στα παγωμένα έμβρυά τους.

Αναφέρει μάλιστα ότι το ζευγάρι «πάγωσε στο παρελθόν αρκετά από τα έμβρυά της σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη εν αναμονή της δημιουργίας μιας οικογένειας μαζί, καθώς η Μόργκαν πάσχει από ενδομητρίωση και μπορεί να συλλάβει μόνο μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης».

Η κατάθεση έγινε πριν από την προγραμματισμένη ακρόαση για την εγγύηση του ζευγαριού στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, DC, τη Δευτέρα, όταν ο δικαστής Μπέριλ Χάουαρντ αναμένεται να επανεξετάσει τους όρους αποφυλάκισής τους που επιβλήθηκαν μετά τη σύλληψή τους την Τρίτη στην κατοικία τους. Ο Χάουαρντ διέταξε την Πέμπτη να μεταφερθεί το ζευγάρι από τη φυλακή της Νέας Υόρκης στην Ουάσιγκτον για εκείνη την ακρόαση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε την Τρίτη ότι έχει κατασχέσει bitcoin αξίας άνω των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέεται με αυτό το hack, το οποίο φέρεται να βρισκόταν σε κρυπτογραφικά πορτοφόλια υπό τον έλεγχο του ζευγαριού. Αυτή είναι η μεγαλύτερη οικονομική κατάσχεση που έγινε ποτέ από το τμήμα.

Αν και το bitcoin σε αυτό το πορτοφόλι είχε αξία 71 εκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή του χακαρίσματος, η αξία του είχε αυξηθεί σε περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Ιανουάριο.

Το ζευγάρι, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι επιδίωξε να «ξεπλύνει» τα κλεμμένα Bitcoin «μέσα σε ένα λαβύρινθο συναλλαγών κρυπτονομισμάτων», συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Yahoo Finance, ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ