Τα $1,7 δισ. έφτασαν οι κλοπές κρυπτονομισμάτων το 2018

Οι αριθμοί για την κλοπή κρυπτονομισμάτων εξέπληξαν πολλούς παρατηρητές, δεδομένης της πτώσης των τιμών στα ψηφιακά νομίσματα το 2018.

Ο αριθμός των κρυπτονομισμάτων που εκλάπησαν από συναλλαγές και από επενδυτές ξεπέρασε το 400% το 2018, σε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας CipherTrace, που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newmoney.gr, από τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, η έκθεση, η οποία εξετάζει την εγκληματική δραστηριότητα στην αγορά ψηφιακού νομίσματος, ανέφερε ότι τα 950 εκατομμύρια δολάρια αποτελούσαν κλοπές από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και υπηρεσίες υποδομής, όπως πορτοφόλια, αυξημένα σχεδόν 260%, από τα 266 εκατομμύρια δολάρια το 2017.

Η Κορέα και η Ιαπωνία φιλοξενούσαν τις περισσότερες από τις κλοπές από τις συναλλαγές - το 58% - κατά τη διάρκεια του 2018.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς με περισσότερα από 1.600 ψηφιακά νομίσματα ήταν 112 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο του 2019, μειωμένη κατά περισσότερο από 80% από το υψηλό του προηγούμενου χρόνου.

Εκτός από αυτές τις κλοπές, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι επενδυτές και οι χρήστες των συναλαλγών έχασαν περίπου 725 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα το 2018 για να αποφύγουν απάτες, όπως δόλιες προσφορές νομισμάτων, ψεύτικες συναλλαγές και προγράμματα Ponzi.

"Αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν μόνο τα κλοπιμαία που μπορεί να επιβεβαιώσει η CipherTrace - δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο πραγματικός αριθμός απωλειών από τα ψηφιακά νομίσματα είναι πολύ μεγαλύτερος ", ανέφερε η εταιρεία στην έκθεση.

"Βλέπουμε νέους τύπους εγκλημάτων που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες", δήλωσε επίσης σε συνέντευξή του στο Reuters ο Dave Jevans, επικεφαλής της CipherTrace.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ