Bitcoin: Υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο

Διαπραγματευόταν στα 26.312,23 δολάρια το μεσημέρι της Παρασκευής

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών υποχώρησε την Παρασκευή το Bitcoin, που κινείται πτωτικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 26.312,23 δολάρια το μεσημέρι της Παρασκευής, πέφτοντας κάτω από το επίπεδο των 27.000 δολαρίων που ήταν την Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 17 Μαρτίου.

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα καταγράφει επίσης πτώση.

Η πτώση στα κρυπτονομίσματα αποδίδεται σε μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζει η αγορά crypto αυτή τη στιγμή, όπως η χαμηλή ρευστότητα, η προσπάθεια ρύθμισης του κλάδου από τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και οι μακροοικονομικές ανησυχίες.

Η ρευστότητα αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τις αγορές crypto έπειτα από την κατάρρευση των Silvergate και Signature Bank. Το Bitcoin αυξήθηκε κατά περίπου 59% φέτος, αλλά οι τιμές παρέμειναν ασταθείς, με τη χαμηλή ρευστότητα να επιδεινώνει τις κινήσεις όλο και περισσότερο. Μάλιστα, η κατάσταση ρευστότητας θα μπορούσε να επιδεινωθεί καθώς, όπως μετέδωσε το Bloomberg, οι Jane Street και Jump Crypto έχουν μειώσει τη συμμετοχή τους στον τομέα των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ λόγω των προσπαθειών των ρυθμιστικών αρχών.

Όσον αφορά τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ο έλεγχος έχει αυξηθεί μετά την πτώχευση του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX πέρυσι.

Ο ισχυρός συσχετισμός του Bitcoin με τις μετοχές που ίσχυε κάποτε, έχει σχεδόν εξαφανιστεί, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας ότι ίσως αποτελεί ένα πιθανό σημάδι της μειωμένης επιρροής των μακροοικονομικών παραγόντων στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σε σύγκριση με τις υπόλοιπες παγκόσμιες αγορές.

Οι αναλυτές ψάχνουν τώρα για το επόμενο στήριγμα για το Bitcoin, με τον Markus Thielen, επικεφαλής της έρευνας στο Matrixport, να σημειώνει ότι χρειάζεται προσοχή καθώς οι τιμές του Bitcoin θα μπορούσαν να υποχωρήσουν ξανά στα 24.600 δολάρια.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται σημαντικές προκλήσεις για τα εργασιακά μετά την ΑΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ