Ποιος κρύβεται πίσω από τη βουτιά του Bitcoin; Η Γερμανία

Η γερμανική Κυβέρνηση κατέχει bitcoin, αξίας $2 δισ. και πωλεί χιλιάδες για εβδομάδες

Επί εβδομάδες τώρα η κυβέρνηση της Γερμανίας πουλάει Bitcoin αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και λειτουργεί ως ένας από τους κύριους παράγοντες στο ξεπούλημα του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC η γερμανική κυβέρνηση άρισε να πουλάει Bitcoin από ένα πορτοφόλι, που διαχειρίζεται το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δίωξης Εγκλημάτων, γνωστό ως Bundeskriminalamt ή BKA.

Οι διαδοχικές πωλήσεις του BKA

Το BKA πούλησε 900 Bitcoin τον Ιούνιο (αξίας 52 εκατομμυρίων δολαρίων με βάση σημερινές τιμές), από μια τεράστια ποσότητα που κατασχέθηκε από έναν πλέον ανενεργό ιστότοπο πειρατείας ταινιών, σύμφωνα με δεδομένα on-chain που παρακολουθούνται από την εταιρεία ανάλυσης blockchain Arkham Intelligence.

Την περασμένη εβδομάδα είχε πουλήσει επιπλέον 3.000 Bitcoin αξίας 172 εκατ. δολαρίων και σήμερα, Δευτέρα, το BKA έριξε στην αγορά επιπλέον 2.739 Bitcoin αξίας 155 εκατ. δολαρίων.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν ήταν άμεση διαθέσιμη για σχόλιο, που της ζητήθηκε από το CNBC. Ωστόσο είναι προφανές ότι η τιμή του Bitcoin υποχωρεί δραστικά, παράλληλα με αυτές τις ρευστοποιήσεις από το Βερολίνο.

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 55.000 δολάρια την Παρασκευή, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο. Εκείνη την ημέρα η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχασε αθροιστικά πάνω από 170 δισ. δολάρια από την αξία της.  Το BKA έχει στην κατοχή του 32.488  Bitcoin αξίας 1,9 δισ. δολαρίων. Σταδιακά θα τα πουλήσει όλα.

Το Mt. Gox

Έως τώρα ως κύρια εξήγηση για τις ρευστοποιήσεις των τελευταίων ημερών είχε προβληθεί η υπόθεση του Mt. Gox. Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο αρχίζει να αποπληρώνει τους χρήστες που έχασαν τα λεφτά τους πριν από 10 χρόνια, όταν δέχθηκε μεγάλη κυβερνο-επίθεση και κατέρρευσε.

Θα επιστρέψει συνολικά Bitcoin αξίας 9 δισ. δολαρίων στην αγορά, αν και δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές χρονοδιάγραμμα των αποπληρωμών. Υπολογίζεται ότι μεγάλο μέρος των αποζημιωθέντων θα θελήσουν να ρευστοποιήσουν, αφού όταν το ανταλλακτήριο χρεοκόπησε η αξία του Bitcoin ήταν μόλις 600 δολάρια. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είχαν ζητήσει να αποζημιωθούν με κρυπτονόμισμα και όχι σε μετρητά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης: «Αμαρτίες» συμβάσεων παιδεύουσι.. Στους ξένους εμπειρογνώμονες η σωτηρία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ