Το "γρήγορο βήμα" του Πανίκου Νικολάου στην Τράπεζα Κύπρου

Ανέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο κι έθεσε αμέσως σε κίνηση τους μηχανισμούς αναδιάρθρωσης.

Σημαντικά είναι τα βήματα που έχουν γίνει για την εις βάθος αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, προκειμένου η μεγαλύτερη συστημική τράπεζα της χώρας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, τόσο της διεθνούς τραπεζικής και των εγχώριων αναγκών, όσο και της επέλασης των νέων τεχνολογικών και του FinTech η οποία μοιάζει νομοτέλεια.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, η τράπεζα πέτυχε να αποδεσμεύσει 470 υπαλλήλους μέσω του Σχεδίου Εθελουσίας αποχώρησης, κάτι το οποίο πιστώνεται προσωπικά στον νέο CEO Πανίκο Νικολάου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο και χωρίς χρονοτριβή έθεσε σε κίνηση τους μηχανισμούς αναδιάρθρωσης.

Εν προκειμένω και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο τραπεζικός όμιλος με την ολοκλήρωση του Σχεδίου κατάφερε να πετύχει εξοικονομήσεις περίπου €28 εκ. ήτοι 13% επί του συνολικού κόστους προσωπικού.

Το εν λόγω Σχέδιο ήρθε εις πέρας με πολύ ομαλότερο τρόπο απ’ ό,τι εκείνο του 2016 κι αυτό χωρίς να διαταραχθούν οι ευαίσθητες ισορροπίες που υπάρχουν -μετά την κρίση- με την συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων

Πέραν τούτου, εξαιρετικής σημασίας ήταν ο ραγδαίος μετασχηματισμός των ψηφιακών συστημάτων, κάτι που αποτελεί εν πολλοίς επένδυση για το μέλλον καθώς εμπίπτει στην επίτευξη ενός ορθολογιστικού μοντέλου λειτουργίας και χαμηλότερης βάσης εξόδων με την πάροδο του χρόνου.

Παράλληλα, ο κος Νικολάου οδήγησε τον όμιλο σε αναδόμηση εργασιών, το λανσάρισμα νέων προϊόντων και την αναδιοργάνωση των τμημάτων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με μικρότερο κόστος.

Μετά  τον Τζον Πάτρικ Χούρικαν, ο οποίος λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό ως «super star» στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχοντας πλούσια εμπειρία και εντυπωσιακό βιογραφικό, ο Πανίκος Νικολάου κατάφερε να δείξει έργο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σαν έτοιμος από καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ