ΣΥΠΡΟΔΑΤ προς δανειολήπτες: Ζητήστε αναστολή τόκων (αίτηση)

Επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο.

Σε αναστολή των τόκων για τα δάνεια που έχουν λάβει καλεί ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) όλους τους επηρεαζόμενους. 

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι η καθυστέρηση από πλευράς τραπεζών να λάβουν μέτρα χαλάρωσης σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΚΤ, της ΚΤΚ και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη. 

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα, την οποία και επικαλείται, το 76% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπολειτουργούν λόγω της πανδημίας. Στην Κύπρο, 280 χιλ. πρόσωπα και 60 χιλ. επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη επειγόντως. 

“Εν τούτοις, οι τράπεζες επιμένουν σε εφαρμογή των συμβατικών υποχρεώσεων των δανειοληπτών σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Οι δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνουν την δυνατότητα αναστολής  εφαρμογής τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης”, τονίζει. 

Μέχρι το ζήτημα να λυθεί νομοθετικά, καλεί όλους τους δανειολήπτες επικαλούμενοι τον πιο πάνω όρο, να ζητούν αναστολή δόσεων και τόκων, ενώ αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μπορεί κανείς να βρει δείγμα σχετικής επιστολής την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι δανειολήπτες. 

Ακολουθεί δείγμα της αίτησης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ