Η Κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο και ετοιμάζει το Σχέδιο Β

Μετά από την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Βουλή.

Την απόφαση για απόσυρση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες αποφάσισε η Κυβέρνηση, μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση για μια σειρά από παραμέτρους στις οποίες υπήρχε διάσταση απόψεων. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι από την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε μακρά και εκτενής διαβούλευση με τα κόμματα, ωστόσο η Κυβέρνηση έγινε αποδέκτης πλήθους τροπολογιών.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης πρόσθεσε επίσης ότι οι νέες τροπολογίες των κομμάτων που κατατέθηκαν αλλάζουν τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου και το καθιστούν μη εφαρμόσιμο.

Διαβεβαίωσε δε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη με όλα τα δυνατά μέσα και θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε ένα νέο “ολοκληρωμένο” πλαίσιο στήριξης. 

Όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, η Κυβέρνηση, "αφαίρεσε από το σκέλος των εγγυήσεων το μέρος, το οποίο αφορά εγγύηση των επιτοκίων και καθορίσαμε ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ ως εγγυήσεις για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις με έως και 10 υπαλλήλους (όπως) και τους αυτοτελώς εργαζομένους".

"Παρά τις προσπάθειες παραμένουν σημαντικές διαφορές με τα κόμματα και προκύπτουν νέες τροπολογίες που είτε αλλοιώνουν τη φιλοσοφία του Νομοσχεδίου είτε βρίσκονται καθαρά εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου στήριξης, το οποίο μας παρέχει τη δυνατότητα να καταρτίσουμε τέτοια σχέδια", είπε ο κ. Πετρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ