Στην Grant Thornton Ελλάδας ο Ευθύμιος Μπουλούτας

H παρουσία Μπουλούτα θα συμβάλλει στην ενίσχυση της παρουσίας της Grant Thornton Ελλάδας στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ως συνεργάτης με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά συνεργάζεται πλέον με την αξιόλογη εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Grant Thornton Ελλάδας, ο Ευθύμιος Μπουλούτας πρώην διευθύνων σύμβουλος στην MIG. 

H παρουσία Μπουλούτα θα συμβάλλει στην ενίσχυση της παρουσίας της Grant Thornton στον χρηματοοικονομικό τομέα. 

Την ίδια ώρα, η Grant Thornton ετοιμάζει και άλλη μεταγραφή στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εταιρίας.

Στην Eurobank προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου με ορίζοντα να αναλάβει αρχές Απριλίου καθώς τέλη Μαρτίου θα αποχωρήσει ο Νίκος Καραμούζης. 

Όπως είναι ήδη γνωστό ο νέος Πρόεδρος θα είναι ο Γιώργος Ζανιάς.

Στον κύριο Μπουλούτα επιβλήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2018 χρηματική ποινή και όχι ποινή φυλάκισης από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο μαζί με άλλους τρεις  κατηγορούμενους για την υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. 

Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε ποινή 150.000  ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε τότε  στο δικαστήριο το ανώτατο όριο ποινής για χειραγώγηση είναι 5 χρόνια φυλάκιση. 

Ο Ευθύμιος Μπουλούτας είχε πιο σοβαρό ρόλο σε σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.  

Και οι 4 ενήργησαν με πρόθεση για απόκρυψη στοιχείων για να παρουσιαστεί βελτιωμένη η εικόνα της τράπεζας. 
Οι κατηγορούμενοι ενήργησαν με πρόθεση αλλά δεν αποκόμισαν κέρδος. Όπως αναφέρθηκε αυτό είναι σημαντικός παράγοντας.  Οι ενέργειες τους δεν έκριναν την κατάρρευσης τράπεζας και της οικονομίας.  

Σημαντικό ρόλο παίζει και η πάροδος μεγάλου διαστήματος από τη διάπραξη των αδικημάτων μέχρι την ποινή.

Οι αποφάσεις για απόκρυψη στοιχείων εγκρίθηκαν από 13 μέλη του ΔΣ αλλά μόνο 4 είναι κατηγορούμενοι λόγω της θέσης τους. Είναι φυσιολογικό ανέφερε το δικαστήριο, να δημιουργείται αίσθημα αδικίας έναντι άλλων προσώπων. 

Οι κατηγορούμενοι έχουν επίσης λευκό ποινικό μητρώο. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τέσσερεις απέκρυψαν την απομείωση σημαντικού μέρους της υπεραξίας των εργασιών της τράπεζας στην Ελλάδα, η οποία ανερχόταν στα €330 εκ τουλάχιστον. Ακόμα παρέλειψαν να συμπεριλάβουν την απομείωση  στην οικονομική κατάσταση της τράπεζας για την εννιαμηνιαία περίοδο που είχε λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 και η οποία δημοσιεύθηκε στις 29/11/2011.

Σύμφωνα με την ομόφωνη και πολυσέλιδη απόφαση του δικαστηρίου, «η μη συμπερίληψη της απομείωσης της υπεραξίας στις οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας δεν ήταν κάποια απροσεξία ή σφάλμα ή καλόπιστη παράλειψη,  αλλά μια πλήρως συνειδητή, σκόπιμη και στοχευμένη ενέργεια ή ορθότερα παράλειψη στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Κατηγορούμενοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ