Εταιρία ανακαλεί εκατομμύρια οχήματα με προβλήματα στους αερόσακους

Τι απαντάει η Toyota Κύπρου;

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor Corp ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση 3,4 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως εξαιτίας ενός ηλεκτρονικού προβλήματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην μη ανάπτυξη των αερόσακων στην διάρκεια ατυχημάτων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανάκληση περιλαμβάνει 2,9 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ και αναφέρεται στα μοντέλα Corolla (2011-2019), Matrix (2011-2013), Αvalon (2012-2018), αλλά και τα υβριδικά οχήματα του ίδιου μοντέλου Avalon Hybrid vehicles (2013-2018).

Στα οχήματα αυτά, είναι ενδεχόμενο να έχει τοποθετηθεί μία ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, η οποία ενδέχεται να μην διαθέτει την κατάλληλη προστασία για την λειτουργία της στην διάρκεια ενός ατυχήματος με συνέπεια την μερική ή ολική αδυναμία ανάπτυξης του αερόσακου.

Οι αντιπροσωπείες της Toyota θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση ενός ειδικού φίλτρου για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ομαλή λειτουργία της διάταξης των αερόσακων.

Τι θα γίνει στην Κύπρο;

Πήγες από την Κύπρο οι οποίες μίλησαν στο Economy Today αναφέρουν ότι η παρούσα ανάκληση γίνεται από την Toyota σε παλαιότερα μοντέλα της κυρίως στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της αίσθησης ευθύνης προς τους πελάτες και το γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας, αρχές πάνω στις οποίες η εταιρεία προσηλώνεται αυστηρά.

Σε ότι αφορά στην Κύπρο αναμένεται σχετική ενημέρωση και εφόσον υπάρξει ανάγκη η Toyota Κύπρου θα πράξει τα δέοντα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πελατών της.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ