Υπ. Εμπορίου:Συνωμοσία ιδιωτών κατά του κράτους για το χαλούμι

Ακόμα έχουμε το κοινοτικό σήμερα, λέει το Υπουργείο.

Σε πόλεμο από ιδιώτες, γνωστά συμφέροντα, που στρέφονται κατά τους κράτους αποδίδει το Υπουργείο Εμπορίου την απώλεια του εμπορικού σήματος της Δημοκρατίας για το χαλούμι στο Ηνωμένο Βασίλειο.    

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, η Διευθύντρια Εμπορίου του Υπουργείου Έλλη Κουλία, δήλωσε ότι πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, αλλά οι εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επηρεαστούν, καθώς υπάρχει κατοχυρωμένο το κοινοτικό σήμα που επιτρέπει στο Υπουργείο να κινείται εναντίον των παραβατών.    

Η κα Κουλία παραδέχθηκε ότι έγιναν κακοί χειρισμοί από το Υπουργείο Εμπορίου.  Είχαμε πολλές υποθέσεις για το χαλούμι και μας διέφυγε η συγκεκριμένη είπε μεταξύ άλλων.

Επισήμανε ωστόσο ότι έχουμε ακόμη το συλλογικό κοινοτικό σήμα.

Με οδηγίες του Υπουργού, είπε, είναι σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο και το πόρισμα θα διαβιβασθεί στη Νομική Υπηρεσία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο υποβολής έφεσης.   
Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου αναφέρει ότι «μόνοι μας βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας», ενώ αγελαδοτρόφοι και αιγοπροβατοτρόφοι αναφέρουν ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το Υπουργείο. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ