Κλειστά σήμερα καταστήματα, υπεραγορές και τράπεζες

Καθολική από αύριο η συμμετοχή των καταστημάτων στα ξεπουλήματα. Αναμένονται εκπτώσεις της τάξης των 20 – 35%

Το πρώτο τριήμερο του έτους φέρνει σήμερα Παρασκευή η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων και οι πλείστοι καθότι δεν εργάζονται, αναμένεται να το εκμεταλλευτούν είτε για ξεκούραση, είτε για μια σύντομη απόδραση.

Τα Θεοφάνεια είναι μια από τις δημόσιες αργίες του χρόνου και ως εκ τούτου θα είναι κλειστά τα γενικά καταστήματα, οι υπεραγορές και τα εμπορικά κέντρα. Κλειστές θα είναι και οι τράπεζες. Όπως προκύπτει σήμερα Παρασκευή θα εργάζονται μόνο οι φούρνοι και τα περίπτερα, ενώ όσον αφορά στους χώρους εστίασης εξαρτάται από το κάθε υποστατικό κατά πόσο θα λειτουργήσει.

Τα Θεοφάνεια αποτελούν συνήθως και το τέλος της εορταστικής περιόδου. Μιας περιόδου η οποία σύμφωνα με τους άμεσα εμπλεκόμενους, εμπορικά κινήθηκε πολύ καλά, όπως και ολόκληρο το 2022, εάν ειδικά λάβουμε υπόψη τα προβλήματα με τις έντονες πληθωριστικές τάσεις και την ακρίβεια.

Μιλώντας στο Economy Today ο ΓΓ του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΕ) Μάριος Αντωνίου ανέφερε ότι το 2022 η αγορά κινήθηκε πολύ καλά, αφού δεν ήταν μόνο η επισκεψιμότητα αυξημένη αλλά και ο τζίρος των εταιρειών. Τα νούμερα έχουν πλησιάσει εκείνα του 2019 σημείωσε γεγονός που αφήνει τους επαγγελματίες του κλάδου ικανοποιημένους.

Κληθείς να σχολιάσει πως εξηγεί το γεγονός αυτό δεδομένης της ακρίβειας που καταγράφηκε κατά την προηγούμενη χρονιά, ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι οι καταναλωτές ψώνιζαν μεν, αλλά πλέον παρουσιάζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί και μελετημένοι στις αγορές τους. Κοιτάζουν τις προσφορές, ετοιμάζουν λίστες με τα προϊόντα που χρειάζονται και δεν σπαταλούν χρήματα σε περιττά έξοδα. Θέλουν να ξέρουν τι αγοράζουν και που πηγαίνει το κάθε ευρώ, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου.

Όσον αφορά τώρα στις χειμερινές εκπτώσεις, ο ΓΓ του ΠΑΣΥΛΕ σημείωσε ότι αυτές δεν είναι θεσμοθετημένες όπως παλιά ωστόσο είθισται να πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο. Ήδη ανέφερε ο κ. Αντωνίου, αρκετά καταστήματα έχουν αρχίσει, ενώ από αύριο Σάββατο αναμένεται και τα υπόλοιπα καταστήματα να ξεκινήσουν να προσφέρουν τα προϊόντα τους με έκπτωση. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου οι εκπτώσεις αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 20 – 35%.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάββας Περδίος: Απαντήσαμε στην κρίση με νέα τουριστική ταυτότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ