Μια τελευταία ευκαιρία για το χαλούμι

Ένα ακόμα νομικό μέτρο για το χαλούμι στην βρετανική αγορά, εξετάζει η Κύπρος.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Ακόμα δεν έχουν τελειώσει όλα, όσον αφορά στην απώλεια του εμπορικού σήματος για το χαλούμι στην βρετανική αγορά, διαμηνύει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο ο κος Κληρίδης ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκε η αίτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υποβολή έφεσης έναντι της πρωτόδικης απόφασης από το βρετανικό δικαστήριο, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα λήψης ενός έσχατου νομικού μέτρου.

«Μετά τον αποκλεισμό του δικαιώματος έφεσης για την προηγούμενη αρνητική απόφαση με την οποία είχε διαγραφεί το όνομα, είμαστε σε διαβούλευση με αγγλικό νομικό οίκο για την εξάντληση ενός περαιτέρω ένδικου μέσου, το οποίο παρέχεται. Παράλληλα, έχει υποβληθεί εκ μέρους του Υπουργείου Εμπορίου αίτηση για νέα εγγραφή», τόνισε.

Επί της ουσίας πρόκειται για έφεση έναντι της άρνησης για παροχή άδειας για έφεση.  

Ερωτηθείς για θέματα διαφθοράς, με αφορμή την δημοσίευση της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας η οποία κατατάσσει την Κύπρο στην 38η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες, ο κος Κληρίδης ανέφερε ότι δεν πρέπει ποτέ να υπάρξει εφησυχασμός σε τέτοια ζητήματα από την πλευρά της πολιτείας.

«Θα πρέπει  συνεχώς να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και τη συνεργασία που έχουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να μπορέσουμε να απαμβλύνουμε τα προβλήματα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Νομίζω ότι σε αυτό τον τομέα έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, λόγω της καλύτερης διερεύνησης και εξιχνίασης ενδεχόμενων αδικημάτων που έχουν σχέση με την διαφθορά και την διαπλοκή. Ένας μεγάλος αριθμός προσώπων έχουν οδηγηθεί στο δικαστήριο κι έχουν καταδικαστεί, από πρόσωπα δημόσιας εξουσίας όπως δήμαρχοι και μέλη δημοτικών συμβουλίων μέχρι υπεύθυνων άλλων αρχών όπως η Κεντρική Τράπεζα», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και του Ανώτατου Δικαστηρίου για την εξυγίανση και καλύτερη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, ο Γενικός Εισαγγελέας επανέλαβε το παράπονό του ότι προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί η εμπλοκή ούτε της Νομικής Υπηρεσίας, αλλά και ούτε του ιδίου ως Γενικός Εισαγγελέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ