Πίβο: Από το αρχοντικό της Παλιάς Λευκωσίας στα χέρια.. όλης της Κύπρου

Η εξέλιξη ενός brand που "γεννήθηκε" το 2015 σε ένα οικογενειακό μικροζυθοποιείο

To Πίβο Microbrewery είναι ένα οικογενειακό μικροζυθοποιείο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015, σε ένα παλιό αρχοντικό του 1910, στην Παλιά Πόλη της Λευκωσίας. Ιδρύθηκε από τρία αδέρφια και έναν ξάδερφο οι οποίοι είναι και οι ζυθοποιοί του Πίβο Microbrewery.

Το όραμα πίσω από την ίδρυση του μικροζυθοποιείου ήταν η παραγωγή μπίρας με έμφαση στον ποιοτικό και γευστικό χαρακτήρα της. Τα πρώτα χρόνια, το Πίβο λειτουργούσε ως brewpub (ζυθοποιείο σε περιβάλλον εστιατορίου) και οι πελάτες του είχαν την ευκαιρία να βλέπουν ζωντανά την παραγωγική διαδικασία, αφού ο εξοπλισμός του ζυθοποιείου ήταν εγκατεστημένος σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο υποστατικό. Στο Πίβο όλες οι μπίρες που παράγονται είναι αφιλτράριστες και απαστερείωτες, διατηρώντας έτσι την πλούσια γεύση και φρεσκάδα τους. 

Οι διακρίσεις

Το  2017, το Πίβο Microbrewery κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο, για την μπίρα Hoppy, στην κατηγορία American Red Ale, στον διεθνή διαγωνισμό Brussels Beer Challenge, στο Βέλγιο.  Έκτοτε, ακολούθησαν κι άλλα διεθνή βραβεία, όπως το αργυρό μετάλλιο για την μπίρα Blondie στην κατηγορία Bohemian Pilsner, στον διαγωνισμό European Craft Beer Cup, στη Βουδαπέστη, το 2019.

Η «κρύα αλυσίδα του Πίβο»

Το 2018 ξεκίνησε να εμφιαλώνεται ένα ποσοστό της παραγωγής, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να απολαμβάνουν τις μπίρες του Πίβο σε διάφορα σημεία της Κύπρου.

Σχεδιάστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή το σύστημα διανομής και φύλαξης με το όνομα «κρύα αλυσίδα του Πίβο» (Pivo Cold Chain), βάσει του οποίου, όλες οι μπίρες του ζυθοποιείου διατηρούνται και μεταφέρονται πάντα σε θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών Κελσίου, από την ημέρα παραγωγής τους μέχρι και την ημέρα κατανάλωσής τους, σε οποιοδήποτε σημείο πώλησης.

Με αυτό το σύστημα, επιτυγχάνεται η διατήρηση της ποιότητας και της φρεσκάδας των αφιλτράριστων και απαστερείωτων μπιρών του ζυθοποιείου.

Σε όλη την Κύπρο 

Τον Μάιο του 2020, το ζυθοποιείο μεταφέρθηκε σε καινούριες και ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις, στη βιομηχανική περιοχή της Αλάμπρας. Αυξάνοντας σταδιακά την παραγωγή, αυξήθηκαν σιγά-σιγά και τα διάφορα σημεία πώλησης, σε χώρους εστίασης και κάβες σε ολόκληρη την Κύπρο.

Στο σήμερα με σύμμαχο την τεχνολογία

Τον Ιούλιο του 2023, το Πίβο προχώρησε σε ολική αναβάθμιση του ζυθοποιείου, εγκαθιστώντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό παραγωγής. Ταυτόχρονα, ακολουθώντας την τάση της craft μπίρας ανά το παγκόσμιο, έχει εγκαταστήσει μηχανή εγκυτίωσης (Canning machine) τελευταίας τεχνολογίας και συσκευάζει πλέον τις μπίρες σε τενεκεδάκια. Έτσι, διασφαλίζεται στον μέγιστο βαθμό, η φρεσκάδα  και η ποιότητα κάθε μπίρας.

Διαβάστε επίσης: Πώς η μοίρα τον «έφερε» από την Ινδία στην Κύπρο - Το success story του ιδρυτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ