Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο

Σε ναδίρ έτους η διεθνείς τιμές.

Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο, για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, με τις τιμές να καταγράφουν απώλειες πάνω από 2%, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2019, καθώς η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού εκτός Κίνας φουντώνει τις ανησυχίες για πανδημία, που θα έβαζε φρένο στην παγκόσμια ανάπτυξη, υπονομεύοντας τη ζήτηση για αργό πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τις τιμές που δημοσίευσε το naftemporiki.gr, η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε πάνω από 2%, στα 52,28 δολάρια το βαρέλι. Απώλειες πάνω από 2% και για την τιμή του αμερικανικού αργού, στα 47,69 δολάρια το βαρέλι.

Για πρώτη φορά από τότε που έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός στην Κίνα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εκτός Κίνας ξεπέρασαν τα περιστατικά εντός της χώρας. Η εξάπλωσή του σε μεγάλες οικονομίες, όπως Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ιταλια εγείρει ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

«Ο αρνητικός αντίκτυπος στις τιμές θα είναι ακόμη μεγαλύτερος εάν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύξει πανδημία τον κορωνοϊό», επισημαίνει ο Ταμάς Βάργκα, αναλυτής στην PVM Oil Associates.

Tα βλέμματα στρέφονται στην αντίδραση του ΟΠΕΚ και των υπόλοιπων πετρελαιοπαραγωγών κρατών -της επονομαζόμενης συμμαχίας ΟΠΕΚ+- που συνεδριάζουν στη Βιέννη στις 5-6 Μαρτίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ